05 Haziran, 2007

PASTIRMALI MAKARNA

Yemek günlüklerini takip ederken, beğendiğim sayfalar uzun süre güncellenmediğinde sıkılırdım, bugünlerde ben de sayfayı güncellemekte sıkıntı çekiyorum işte ve evde yoğunum, yeni şeyler deneyip, fotoğraflarını çektim ama günlüğe ekleyip tarifleri yazmaya fırsat bulamadım. Bu sorunu en kısa zamanda çözeceğim, bu hafta sonu yeni tarifleri yazıp, daha sık güncelleme yapacağım:)
Pastırmalı makarna özellikle tarifini vereceğim bir yemek değil, sadece pastırmayı seven aşçı yamağına yaptığım ufak bir sürpriz. (daha doğrusu evde yemek yok ne yapalım derken, haftasonu kahvaltısından kalan pastırmaları makarnaya ekleyerek uydurulmuş bir yemek:) Ispanaklı, domatesli ve sade makarnayı haşladıktan sonra 50ml kadar krema ekledim, ocağı kapadıktan sonra Feriköy'deki organik ürünler pazarından aldığım taze kekiklerden 3-4 dalın yapraklarını ekledim ve son olarak pastırmaları doğrayarak ayrı bir tavada hafifçe pişirdim ve makarnaya ekledim. Hepsi bu...Kolay bir akşam yemeği oldu ve severek yedik. Akşam evde yemek yok krizine çözüm olabileceğini düşündüğüm için de sizlerle paşlaşmak istedim. Afiyet olsun...

4 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

ayseyaman on 6 Haziran 2007 16:04 dedi ki...

Sevgili Neslihan,
aslinda tarif yazmak, bir iki satir yazmak cok zor degıl ama insan istiyorki birazcık farklı olsun degil mi? Uzman değilim ama resimlerinde ve tariflerinde değişiklik aradığını görebiliyorum.
Canım pastırma yemeyeli aylar oldu bu gidişle yıllar olacak, hele kokusunu nasıl özledim, çiğ çiğ ekmek arası yapıp yiyesim geldi..
Makarnaya da eminim hoş bir lezzet katmıştır, ellerine sağlık
sevgilerle
not: sanirim yukarda korsan bir yorum var :)

Yasemin on 7 Haziran 2007 12:27 dedi ki...

pastirma bizim evdede cok sevilir helede makarnayla beraber :)) ellerine sagglik!! hem cabuk hemde pratik.. tam bizim gibi calisan hanimlar icin :)

Neslihan on 7 Haziran 2007 16:16 dedi ki...

Ayşe yorumunda haklısın, tekrar şeylerden sıkılırım ve ufak da olsa farklılık yaratmak hoşuma gider. Ben sana göndereyim pastırma, niye yıllar dedin hiç mi gelmeyeceksin buralara:) Pastırma gerçekten yakıştı makarnaya, ama senin şu an pastırmaya ulaşamamana üzüldüm:(
Sevgiler (teklifimde ciddiyim ben gönderirim ama gelir mi bilmem:)

Yasemin çok pratik oldu açıkcası, tavsiye ederim
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...