26 Haziran, 2007

PASTIRMALI, SEBZELİ MİLFÖY TART

Blogu ihmal ettim, farkındayım. Şimdilik birikmiş tariflerin fotoğrafları çok yakında da tarifler gelecek.

Evet sonunda fırsat buldum ve tarifleri yazıyorum. Bu aradaki yoğunluğun özel bir sebebi yoktu aslında, sanırım sıcaklar enerjimi azalttı ve ancak iş ve evdeki zorunluluklarla uğraşıp, keyif alanıma zaman ayıramadım.
Bu zaman dilimindeki en önemli gelişme Peçeteden Notlar Ayşem ve Tülay Hanım'la tanışmam oldu. Malzeme almam gerektiğinde fırsatım varsa Eminönü'ne gidiyorum (Fırsat dediğim aslında yılda 2 kez:) Ama Bake Shop'lar açılınca gitmeye karar vermiştim (daha kolay gidebileceğimiz yerlerde olduğu için) ve Beşiktaş Pazarı'nın sokağındaki Bake Shop'a yani Ayşem'in dükkanına gittim. Ayşem ve Tülay Hanım'ın sıcaklığı ile karşılandım, alışverişimi yaptım, ayaküstü sayılmayacak ama ayak üstünde yapılan keyifli sohbetimizi yaptık ve en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere diyerek eve döndüm. Ayşem de Tülay Hanım da son derece sıcak, güleryüzlü ve tatlı insanlar, dükkanda da çeşit çeşit pastacılık malzemeleri mevcut, mesela benim şimdiye kadar kullandığım blogda bahsettiğim herşey var. Tabi boş durmadım yeni ufak tefek şeyler aldım ve enkısa zamanda kullanarak hem sizlerle hem de Ayşem ve Tülay Hanım'la paylaşacağım:)
Milflöy tart çok lezzetli oldu, yalnızca bu sıcaklar içinpastırma biraz ağır olabilir, tabi sadece sebze ile yapabiliriz, ben tekrar yaptığımda kırmızı biberini arttıracağım sizlere de o şekilde tavsiye ederim. Tarif Sofra Dergisi'nden ben yumurtayı azalttım, pastırmayı önceden pişirdim ve fesleğen ekledim.

Malzemeler:(22 cm'lik kalıp için)

-2 adet kırmızı biber
-2 adet dolmalık kabak
-1,5 su bardağı rende kaşar peyniri
-1 su bardağı mısır unu
-3 yemek kaşığı krema
-1 küçük çay bardağı su
-1 yumurta
-12 yaprak milföy
-1 tatlı kaşığı sıvıyağ
-50 gr çemensiz pastırma
-5-6 yaprak fesleğen
-1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı:
Öncelikle kabak ve kırmızı biberleri jülyen doğrayıp, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteliyoruz. Aynı zamanda başka bir tavada pastırmaları da hafifçe pişiriyoruz. Bunlar soğurken mısır unu ve suyu karıştıyoruz, üzerine yumurta, krema ve tuz ekleyip tekrar karıştırarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Böylece tüm malzemelerimiz tamam oldu. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz ve kenarlarını yağlıyoruz. Milflöyleri fotoğrafta gördüğünüz gibi kalıbın kenarları ve tabanına yerleştiriyoruz. Ben önce tabanına sonra kenarlarına yerleştirdim ve bazı yerler üstüste geldi, tavsiyem önce kenarlara sonra ortada kalan boşluklara gerekiyorsa milflöyleri keserek yerleştirmek olacak tekrar yaptığımda öyle yapacağım. Milflöyleri yerleştirince önce pastırmaları 2/3'ünü ve kaşar peynirinin yarısını serpiştiriyoruz ve hazırladığımız harcı döküyoruz, sonra sotelediğimiz kabak ve kırmızı biberi, kalan pastırmayı ve kaşar peynirini serpiştirip, haşhaş tohumunu döküyoruz ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriyoruz, son 5 dakikaka doğradığımız fesleğenleri üzerine serpiştiriyoruz. Afiyet olsun...

10 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

ayseyaman on 25 Haziran 2007 22:59 dedi ki...

Sevgili Nesli,
ne güzel tarifler eklemişsin.
Canım resimler bile yetti bana. Her zamanki gibi pastırmalı benim favorim. :)
Ellerine sağlık canım
Sevgilerle

Neslihan on 26 Haziran 2007 08:54 dedi ki...

Yaman Ayşecim teşekkürler, her pastırmalı tarif yazışımda sen aklıma geliyorsun :(
Ama en azından pastırma tariflerini arttırmış oluyorum:)
Sevgiler

cekirdeksizuzum on 26 Haziran 2007 15:15 dedi ki...

Süper görünüyor, tarif için sabırsızlanıyorum.

daimamutfak on 26 Haziran 2007 17:17 dedi ki...

sevgili neslihan blogunuza ilk girişim.Şimdi hepsini okuyacağım.Girmeden mesaj bırakmak istedim.sevgiler. neriman.....bende bekliyorum)))

pecete on 26 Haziran 2007 21:08 dedi ki...

Gelmen nasıl mutlu etti anlatamam!! Güzelliğin ve sıcaklığın tukkanda izini bıraktırdı. en yakın zamanda bekliyoruz Tütü ile...Ellerine sağlık...

Cafe Gusto on 27 Haziran 2007 00:50 dedi ki...

Merhaba Neslihan
Bloğunu ziyaret ettim herşeyi çok beğendim.Ellerine kollarına sağlık.
Sevgilerimle...

Neslihan on 27 Haziran 2007 16:40 dedi ki...

Çekirdeksiz Üzüm, merhaba, beklediğin tarifi ekledim, denediğinde beğeneceğini düşünüyorum. Afiyet olsun
Sevgiler

Neriman hoşgeldin, umarın beğendin siteyi, ben de sana geldim:)
Sevgiler

Ayşem geldiğime ben de çok mutlu oldum, yakın zamanda güzel mamalar eşliğinde gelmek istiyorum, paylaşımlarımızı sanaldan gerçeğe aktardığımız için seviniyorum. Afiyet olsun:)
Sevgiler

Serpil, çok teşekkür ederim, sen de hoşgeldin. Afiyet olsun:)
Sevgiler

gülriz on 30 Haziran 2007 09:59 dedi ki...

Yaşasınnnnnn artık tart hamuru ile uğraşmadan tart yapabileceğim, teşekkürler Sevgili Neslihan :)) Bu arada bu benim ilk ziyaretim, çok şirin bir blogun olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Sevgiler...

esra(büyüleyenmutfak) on 1 Temmuz 2007 13:47 dedi ki...

merhaba
bence harika bir tarif ve harika bir fikir ellerine sağlık
sevgiler

Neslihan on 2 Temmuz 2007 09:03 dedi ki...

Gülriz ziyaretine ve güzel yorumuna çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Milflöy hamuru gerçekten de kurtarıcı pek çok tarif için.
Sevgiler
Esra çok teşekkür ederim, fikir ve tarif bana ait değil ama başka alternatiflerde kullanacağım milflöyü, onları da paylaşırım.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...