12 Haziran, 2007

PEYNİR VE ZEYTİNLİ MUFFİN

Bu tarifi yazarken eskilere 3 yıl kadar öncesine gittim, çünkü fotoğraftaki peçeteleri balayında almıştım. Mutfağın benim için ne kadar önemli olduğu buradan da anlaşılabilir, kaç kişi balayında gördüğü renkli peçeteleri alır bilemiyorum, sanırım benim gibi mutfak sevdalıları...Tabi bu peçetelerin 3 yıl kadar zamanda ancak bitmesi de ilginç olabilir, çünkü küçüklükten kalma peçete koleksiyonuma artık tek tek peçetelerle değil, tüm paketlerle devam ediyorum:)
Peynirli zeytinli muffinler çay davetlerinde masamızı tuzlular açısından tamamlayacak veya kahvaltılarımızı renklendirecek bir lezzet. Ben daha çok kahvaltı için yapıyorum, koşturmacayla geçen iş günlerinden sonra, haftasonu kahvaltısını lezzetlendirmek için. Tabi aynı tarifi başka malzemelerle yapmak mümkün, salam, sosis, kaşar, yeşil zeytin, sucuk hatta pastırmayla bile olur. Ya da diğer tariflerin arasından yer alan ıspanakla deneyebilirsiniz. Tarif şöyle;
Malzemeler:(12 adet muffin için)

-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış siyah zeytin
-2/3 su bardağı beyaz peynir
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Öncelikle yumurtalarımızı çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvıyağı ekliyoruz. Kabartma tozu, un karışımımızı da ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Peynir ve zeytin tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymamıza gerek yok. Son olarak peynirleri ve zeytinleri ekleyip, spatula ile karıştırıyoruz. (Bu aşamada mikserle karıştırmak, beyaz peynirlerin çok ezilmesine yol açıyor) Kağıt kalıplarımızı muffin kalıbımızın içine yerleştiriyoruz ve kek hamurumuzdan kalıbın yarısına gelecek kadar koyuyoruz ve 160 dercede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

4 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

ayseyaman on 13 Haziran 2007 22:41 dedi ki...

Sevgili Neslihan,
küçüklüğümün pul, poşet ve peçete koleksiyonları halen evde durur. Ama hiçbirine devam etmiyorum. Peçeteler anneme yaradı, ahşap boyama yaparken peçetelerimi ahşaplarina yapıştırıyordu. Ben de hayretle izlerdim. Ama simdi gittiğim zaman avrupa olanları alıp geleceğim senin gibi arka fon yaparım..:)
Canim muffinler de cok guzel gorunuyor ellerine saglik, alternatiflerin icinde en cok dikkatimi pastismali muffin cekti, tadi nasil olurdu acaba?
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Merhaba blogunuza 2. gelisim. Muffinler cok guzel gorunuyor tuzlu muffinlere bayilirim,en kisa zamanda bu tarifi de deneyecegim..

Neslihan on 14 Haziran 2007 13:46 dedi ki...

Ayşe'ciğim, ben küçüklük koleksiyonumu çok iyi muhafaza edemedim maalesef, bunlar yeni koleksiyonlardan, pullarım ve peçetelerim bir taşınma sırsasında kayboldular.
Pastırmalı muffin yapacağım aşçı yamağı çok seviyor pastırmayı, tarifimi de senin için yazacağım ama yiyemeyecek olmana üzülerek:( Neyse bu sürekli bir durum değil nasılsa buralara geldiğinde aradaki farkı kapatırsın belki:)
Sevgiler

Tuana Hanım iyiki geldiniz ve yazdınız, böylece tanışmış olduk, deneyince yazarsanız sevinirim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba canım
öncelikle peçeteler çok güzelmiş
muffinde favorilerimdendir bende çok sık yaparım ama malzemeler biraz daha farklı
seninkinide deneme lazım
ellerine sağlık
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...