04 Mayıs, 2008

WWW.NESLOS.COM, UFAK BİR RİCA VE AĞVA

Bazılarınızın bildiği ve farkettiği gibi bir süredir http://www.neslos.com/ adresinde açılıyor artık blogum. Yılbaşında alınmış olan adresimi, yoğun geçen günler nedeniyle değiştirememiştim. Geçtiğimiz günlerde Aşçı Yamağı'nın da yardımıyla, yeni adresime geçtim. Arkadaşlarımın dediği gibi yeni ev ve yeni dekorasyon yapmış oldum ve alan adımla beraber şablonumu da değiştirdim. Bu da uzun süredir yapmak istediğim bir şeydi ve arada 1-2 kere başka şablonları kullandım ama sonra yine eskiye dönmüştüm. Şimdiki şablonumu beğenerek seçtim ve sizlerden gelen beğenilerle de içime daha bir sindi.

Şablon yenilemesiyle birlikte blogumda bazı yenilikler de yaptım;

-Menüyü yeniden yapılandırdım, daha detaylı bir menü için etiket bulutu oluşurdum.
-Yazılarımı takip etmek için e-mail adresinizi girerek abone olabileceğiniz, abonelik bölümünü oluşturdum.
-Rastgele bölümünü ekledim. Bu bölümdeki bağlantıyı tıklayarak rastgele seçilmiş bir tarifi görüntüleyebilirsiniz, yani biraz oyun oynamak gibi, ufak eğlencelik bir bölüm oldu.
Bu yeniliklerle birlikte Alacarte'ye bağlantı vermiş olan blog sahibi arkadaşlarımdan ricam, adresimi hem bağlantı adreslerinde hem de eğer kullanıyorlarsa Bloglines'da güncellemeleri, sayfamın okuyucularından ise yeni sayfa adresimle takip etmeleri.

Gelelim yukarıdaki fotoğrafa... Geçen hafta 23 Nisan'da bizde çocuk bayramımızı kendimize göre kutlayalım dedik ve Aşçı Yamağı ile Ağva'ya doğru keşfe çıkmaya karar verdik. Aslında daha önce de 1-2 kere niyetlenmiş ama havalar ve başka engeller nedeniyle iptal etmiştik. Bu defa yola çıkınca nihayet gidiyoruz diye çok sevindim.
Ağva aslında çok uzak değil İstanbul'a, 90 km olduğu yazılmış tanıtım sayfalarında ama Şile'den sonra yol kötü olduğu için düşündüğümüzden uzun sürdü Ağva'ya ulaşmak (2 saat kadar), bu nedenle günübirlik gittiğimize biraz üzüldük ama sonuçta tekrar gitmek için ön bilgileri toplamış olduk. Ağva iki nehir arasında kurulmuş köy anlamına geliyormuş, fotoğrafta görülen yer de Göksu Nehri. Göksu Nehri boyunca sıra sıra kurulmuş otellerden sonra özel konutlar yeralıyor. Otellerin kafe ve restoranlarına dışardan da gelebiliyorsunuz. Göksu Nehri'ni dolaşmak için tekne gezilerinin yanısıra, deniz bisikleti veya sandal kiralamanız mümkün. Biz Aşçı Yamağı ile sandal kiralamayı tercih ettik. Sabah saatlerinde kapalı olan hava, biz kahvaltımızı yapıncaya kadar açtı ve güneşin altında kürek çekerek Göksu sefası yapmış olduk, tabi benim şemsiyem, Aşçı Yamağı'nın ise fesi eksikti:)
Ağva doğal güzelliklerle dolu bir yer, gördüğüm kadarıyla çok da güzel oteller kurulmuş, ancak bence hizmet anlayışı çok oturmamış, cafe ve restoranlardaki yiyecekleri de çok beğenmedik maalesef, tabi tatil nedeniyle kalabalıktan kaynaklanıyor olabilir ama herşeye rağmen Ağva görülmesi gereken bir yer, benim tavsiyem, en az 1 gece kalacak şekilde program yapmanız yol yorgunluğu çekmemek için. Yolun uzunluğu, yiyeceklerin lezzetsizliğine rağmen Ağva'yı keşfetmekten çok mutlu olduk ve gezilerimiz yeni keşiflerle devam edecek....

7 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Hülya on 4 Mayıs 2008 22:36 dedi ki...

Sevgili Neslihan,
Şile,Ağva ve Cam Ocağı uzun süredir görmek istediğim yerler arasında...
Ankara'dan biraz daha uzak oluşu sanırım ertelememize neden oluyor.
Hayat o kadar kısa ki oysa...
Sevgi ile kal

Esra :) - kadincablog.blogspot.com on 5 Mayıs 2008 12:26 dedi ki...

bu gün ne pişirsem bölümüne bayıldım.

Müge Hüner on 5 Mayıs 2008 17:18 dedi ki...

Neslihancım;
Bahsetmismiydim bilmiyorum, sinan da ağvalı ve bizim icin yazları ikinci adrestir ağva. Genelde onların yazlık evinde kalırız ama bir kezde tranqilla da kalmıstık.
Senin kolaj resimlere bakınca, ufak çaplı bir şok yaşadım çunku bizimde tranqillada yaptıgımız kahvaltıda aynı sizin gibi resimlerimiz var:) O beni ben onu çekmişti, aynı masa aynı poz hatta elimdeki çay bardağı bile aynı:)
Birde eşin Koçfinansta çalışmış olabilirmi? Neyse yorumda çok özele girdim aslında maille konuşalım biz bunları:)
Öperim canım

annesininoglusu on 5 Mayıs 2008 20:52 dedi ki...

siteniz hayırlı olsun. bu arada ağva'yı ben de beğenmedim ama nehrin denizle kavuştuğu yerdeki renge bayılmıştım:))

Bizim Evin Mutfağı-Aysel on 6 Mayıs 2008 12:00 dedi ki...

HEP GİTMEK İSTEYİP DE GİDEMEDİĞİM YER AĞVA...

İNŞALLAH BİRGÜN GİDİP DOYA DOYA GEZECEĞİM...

GÖRÜNTÜLER ÇOK GÜZEL...

SEVGİYLE...

Neslihan on 7 Mayıs 2008 23:06 dedi ki...

Hülyacığım bende Ağva haricinde yazdığın yerleri görmedim, haklısın hayatı ertelemeden planları, istekleri gerçekleştirmeye çalışmak lazım ama maalesef herzaman olmuyor
Sevgilerimle

Esracım, bu bölüm eski şablonda da vardı, beğenmene sevindim
Sevgilerimle

Neslihan on 7 Mayıs 2008 23:15 dedi ki...

Mügecim, bilmiyordum demek Ağvalı sayılırsınız ve anladım ki orda öyle kahvaltı ediliyormuş:) Ben Ağvayı beğendim ama hizmet anlyışını beğenmedim:( Burak orda değil ama yakınlarda çalışmıştı, belki tanıdık geldi bu yüzden, detayları sonra paylşırız:)
Sevgilerimle

Sevgili Annesinin Oğluşu, çok teşekkür ederim, Ağva'yı bğendim aslında ama yediklerimizden ve hizmet anlayışından hoşlanmadım, evet haklısınız orası ayrı güzel
Sevgilerimle

Sevgili Aysel, umarım yakın zamanda görebilirsin, güzel bir yer Ağva, çok teşekkürler
Sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...