12 Eylül, 2008

TAVUKLU, ISPANAKLI VE MANTARLI KREP

"Çok çalışmam lazım çok" sloganıyla yaşıyorum tatilden döndüğümden beri. Döneli neredeyse 2 hafta olacak ama içine girdiğim tempoda bir türlü istediklerimi tam olarak yapma fırsatı bulamıyorum. Sanırım tüm istediklerimi yapmak için doğa üstü güçlere ihtiyacım var. Aslında Tatlı Cadı gibi burnumu oynatarak istediklerimi yapmak veya Sabrina gibi iki parmağımı bir araya getirerek zamanı durdurabilmek isterdim, böylece kafamdakileri gerçekleştirmek daha kolay olurdu:) Şu aralar durumum gerçekten böyle, zaman yetmiyor, işteki yoğunluk, üstüne ramazan ve okul trafiğinde eve dönmek, evde bekleyen sorumluluklar... Tatilden döndüm ama anlıyorum ki şu sıralar tatil öncesinden daha yorgunum. Tabi bu durum ister istemez bloga da yansıyor. Bekleyen onlarca tarif, paylaşılacak tatil izlenimleri birikti, blogumu hayatıma paralel bir güncelliğe taşımam biraz zaman alacak ama kararlıyım yazacağım...
Gecikmiş yaz daveti soframızdan kalan krep tarifi ile durumu açıklamak istedim. Asıl niyetim tatil ve sonrasını anlatmaktı ama onlar bir dahaki yazıya kaldı.
Yaz soframızda hafif ve lezzetli şeylerle menü oluşturmayı amaçlamıştım, iftar sofraları için de aynı şey geçerli aslında, bütün gün aç kalan bedenimizi çok yormadan hafif, lezzetli şeylerle beslenmeliyiz. Bu krep de bence böyle bir yemek, yanına pilav, makarna istemeden tek başına ana yemek oluyor. Tarifimiz için buradaki krep hamuru tarifini ve beşamel sos tarifini kullanabilirsiniz. Krepin içini ise aşağıdaki şekilde hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler:

-300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
-200 gr ıspanak yaprağı
-200 gr mantar-1 adet soğan
-1 adet kırmızı biber
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-Karabiber, kırmızı biber
-1 yemek kaşığı soya sosu
-100 gr kaşar peyniri rendesi (üzeri için)

Yapılışı:

Krep içimiz için derin bir tavada sıvıyağımızda tavuklarımızı pişiriyoruz. Ayrı bir tavada çok az yağ ilave ederek soğanımızı kavuruyoruz ve irice doğranmış ıspanak yapraklarımızı ilave edip, biraz kavrulunca karabiber ve kırmızıbiberimizi ekleyip ocaktan alıyoruz. Ispanaklarımızı tavamızdan bir tabağa alıp, aynı tavada dilimlediğimiz mantarlarımızı suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bu arada pişen tavuğumuza soyasosumuzu ekliyoruz ve ayrı ayrı pişirmiş olduğumuz ıspanak karışımını ve mantarları ilave edip, karıştırıp ocaktan alıyoruz. İçimiz soğuyunca kreplerimizin içlerine koyup, sarıyoruz ve fırın kabımıza alıyoruz. Üzerine beşamel sosumuzu döküp, 10-15 dakika fırınladıktan sonra, kaşar rendemizi ilave edip 5 dakika daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun...

11 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

Çok leziz görünüyor elelrinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Neslihancım seni uzun zamandan beri sessiz takip edenlerdenim..Bloguna, tariflere ve sunumuna bayılıyorum..Supersin!!

Hayatın Ta Kendisi Lokantası on 12 Eylül 2008 19:21 dedi ki...

Yani şeyler denemekten, ne zamandır krep yapmamıştım. Burda görüp hatırlamak iyi oldu. Canım çekti şimdi. Ellerine sağlık..

SOFRAOZLEMİ on 12 Eylül 2008 21:08 dedi ki...

ben bu gece sahurda krep yaptım:) ama en kısa zamanda bu şekilde iftarda ilk gelecek olan misafirlerime denemek istiyorum..harika bir lezzet olmuş..ellerine sağlık..

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Bayildim ,en kisa zamanda denenecek tarif .
13 augustos günü hazirladiniz güzel sofradaki Tiramisu cuplar Coktail bardaklarinda mi ? ? ?

cok begendim ,bende misafirlerime öyle sunmak istiyorum

Saliha on 13 Eylül 2008 00:21 dedi ki...

BEN SABRINAYA BAYILIRDIM:))
ELLERINE SAGLIK BAYILIRIM BEN KREPE..BU ŞEKLİNDE SAHURDADA GIDER SANIRIM..

SEVGILERIMLE..

Unknown on 13 Eylül 2008 16:50 dedi ki...

Canım çok şık bir sunum,ve çok leziz tarigler ellerine sağlık,iyi iftarlar...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık sevgili idolüm:). sade haliyle krepi sevmewyen eşim için çok iyi bir seçenek olmuş.

Rakunt ideas on 15 Eylül 2008 14:02 dedi ki...

Nefis ve lezzetli.Ellerina sağlık.

MMO on 19 Eylül 2008 14:40 dedi ki...

Neslihancığım,
İş yükünün en kısa zamanda dinmesini diliyorum. Kreplerin de pek hoş görünüyor, ellerine sağlık. İşlerinde kolaylıklar diliyorum. :)
Sevgiler..

lezzetsofram on 23 Eylül 2008 08:03 dedi ki...

yazınızı okurken, kendi yoğunluğumu gördüm.İş yoğunluğu, biriken tatil anıları, yayınlanmayı bekleyan yemek tarifleri , okulların açılması ve ramazan hepsini sıraya nasıl koyarımda bloğumu devam eden hayatımla aşdeğer çizgide götürebilirim diye düşünürken ... tek ben bu yoğunluğu yaşamıyormuşum:))
krep muhteşem görünüyor eminim tadıda nefistir.
Ellerinize sağlık .
Sevgilerimle
Emel
asevi.blogcu.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...