20 Mart, 2009

SEBZELİ KAPALI OMLET

Kahvaltı daveti soframızdan bir lezzet. Kapalı omleti çok severek yapıyor ve yiyorum:) Hele içinde erimiş peynirler ve sebzeler olunca son derece de doyurucu oluyor. Haftasonu gelirken, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek olan bu tarifi yazmak istedim. Daha öncede kapalı omlet yapmıştım kahvaltı davetlerinde ama tarif yazmaya gerek duymamışım. (Geçen yıl ratatuy filminden sonra, oradaki aşçı fare Remi'nin nefis omletinden etkilenerek-o zaman sade omleti kapalı yapmıştım) Ama bu omlet yiyen herkesten tam puan alınca sayfama eklenmiş oldu. Ben evdeki ve sevdiğimiz sebzelerle hazırladım. Yumurtaya sevdiğimiz için dereotu ve maydanoz ekledim. Aynı şekilde ıspanak ve roka da kullanılabilir. İçine konulacaklar ise sınırsız bence; mantar, havuç, kabak, zeytin, domates, her çeşit peynir...Omletimizin tarifi şöyle;

Malzemeler: (5 kişilik)

- 1 çay kaşığı tereyağ
- 5 yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal maydonoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım sarı ve turuncu amerikan biberi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1-2 dal biberiye

Yapılışı:

Omletimizi hazırlamak için öncelikle içine koyacağımız biberlerimizi pişiriyoruz. Bunun için jülyen doğradığımız yeşil, kırmızı, sarı ve turuncu biberlerimizi, 1 kaşık zeytinyağımızda, hafifçe pişiriyoruz. Biberlerimiz yumuşayınca ocaktan alabiliriz. Biberlerimiz ılınırken, maydonoz ve dereotlarımızı ince ince kıyıyoruz. Yumurtalarımızı, sütümüzü, tuz ve karabiberimizi iyice çırptıktan sonra, maydanoz ve dereotumuzu ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. 1 çay kaşığı tereyağımızı erittiğimiz büyükçe bir tavaya, omlet karışımımızı döküyoruz ve her iki tarafını çevirerek yumuşak kalacak şekilde pişiriyoruz. Son olarak, biberlerimizi ve kaşar peyniri rendemizi omletin yarısına koyup, diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Omletin ve tavanın sıcaklığı ile kaşarlarımız eriyecek. Sıcakken dilimleyerek biberiye ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

10 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

SEDEF on 20 Mart 2009 09:58 dedi ki...

Müthiş görünüyor. Ellerinize sağlık.

beyaz mendil on 20 Mart 2009 13:46 dedi ki...

Harika görünüyor,eminim tadıda öyledir.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Enfes görünüyor.Kısmetse haftasonu denemek istiyorum.Teşekkürler.Sevgiler...

gibi on 20 Mart 2009 20:23 dedi ki...

Bu nedir böyle enfes görünüyor:)Bu arada nice yaşlara blogunuz 2 yaşında..darısı da benim başıma inşallah

Adsız dedi ki...

kahvaltı davetinin muhtesem omleti sonunda geldi.enfes görünüyor.haftasonu mutlaka deneyeceğim.yalnız taze biberiyeyi nerden bulabiliriz.(bunun kurusu da var mı acaba.gerci sadece süslemek içinmiş ama baskaca tarifler için de bulabilmiş değilim hiç.cahilliğimi hosgorun lutfen neslihan hanım)

sultan

sihirlirloklava on 21 Mart 2009 00:39 dedi ki...

bu şekilde ben de severim.ayrıca omleti farklı baharatlarla da denemek hoşuma gider...sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) on 22 Mart 2009 06:51 dedi ki...

Eşimin de favorisidir ve sıkça yaparım ben de. Ama yumurtanın içine yeşillik koyma fikrini düşünmemiştim hiç. Eline sağlık, sevgiler.

Bir Dilim Düş on 22 Mart 2009 21:05 dedi ki...

Harika bir lezzettir nefis ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

Neslihan on 23 Mart 2009 09:13 dedi ki...

Sultan Hanım, umarım deneyip, beğenmişsinizdir, biberiye hem tazsi hem de kurutulmuşu olan bir ot, aroma ve lezzet vermek için kullanılan bir baharat. Hem tazesi hem de kurutulmuşunu büyük marketlerde bulabilirsiniz. Tazesi pazarlarda, kurutulmuşu da aktarlarda bulunur ayrıca. Hem cahillik ne demek, burası bir paylaşım ortamı elbette herkesten öğrenilecek şeyler vardır.

Sevgilerimle

NNNN on 31 Mart 2009 10:20 dedi ki...

Cok guzel gorunuyor, elinize saglık..

Arkadaslar hemen sizlerle cok leziz bir omlet tarifimi paylasayım.

Kabaklı Omlet:

2 adet orta boy kabak
2 yemek kasıgı sut
3 yumurta
Bir tutam dereotu
Zeytinyag, biraz tereyag

kabakları minik kupler halinde dograyip, zeytinyag ve tereyagında kızarana kadar pisiriyoruz,3 yumurtayı cırpıp uzerıne sutu ekliyoruz,kabakların uzerıne dokuyoruz, omletın uzerı ıslakken kıyılmıs dereotunu eklıyoruz.ters duz edip omleti pisiriyoruz. Tahmininizin de uzerinde bir lezzet, mutlaka deneyin, ben her hafta yapıyorum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...