31 Mayıs, 2010

KAHVALTI SOFRASI VE DOMATESLİ VE KEKİKLİ KIZARMIŞ KEÇİ PEYNİRİ

kahvaltı

Evet kendime maaşallah diyorum, blogumu güncelleme sıklığım böyle devam eder umarım. Bu sofra da geçen ay yeni ev nedeniyle gerçekleşen bir kahvaltı için hazırlandı. Gelenlerin de sıcaklığı ile bol kahkahalı çok keyifli bir kahvaltı oldu, güzel sohbetimiz kahvaltı sonrası Türk kahvesi eşliğinde devam etti. Ben de bu kahvaltımız için sayfamda olmayan ama uzun süredir eklemeyi planladığım yeni birkaç tarifi yaptım ve neşeli ve süslü bir sofra kurdum. Baharın etkisiyle bol kelebekliydi yine.

kahvaltı-1

Kolajda görüldüğü gibi menümüzde peynir tabağı, zeytin çeşitleri, kayısı, şeftali, çilek ve vişne reçeli, domates, salatalık ve yonca filizi, badem, fındık ceviz, bal-kaymak ikilisi, çilek ve erik, simit, kepekli ekmek ve zeytinli ekmeğin yanısıra, pırasalı omlet, sucuk, katmer tost, kızarmış keçi peyniri ve portakallı ve hindistan cevizli kek vardı. Pırasalı omlet ve katmer tostun tariflerini yakında paylaşacağım. Portakallı hindistan cevizli kek tarifi blogda mevcut.

peynir

Kızarmış keçi peyniri geçen yazdan en beğendiğim tariflerden biri, Gökçeada tatilimiz sırasında gittiğimiz Barba Yorgo meyhanesinde bol bol yemiştik, gerçi orada akşam yemeğinde meze olarak hazırlanmıştı ama ben kahvaltı için de çok uygun olduğunu düşünerek Ada dönüşünde keçi peynirimi de getirip, bu lezzeti İstanbul'a da taşımıştım. Yapımı çok kolay sadece sıcak olarak yenmesi gereken bir tat. Hazırlamak için bol zeytinyağında halka halka kesilmiş 2-3 yeşil biberi o nefis kokuyu salana kadar pişirip, yine halka halka dilimlediğimiz 2 orta boy domatesi yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bol kekik ekledikten sonra, kalın dilimlenmiş keçi peyniri dilimlerini de tavamıza ekliyoruz. Peynirler yumuşayıp, erime kıvamına yaklaşınca ocaktan alıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

kahvaltı-2

11 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Çok güzel olmuş sofranız...
Ben sadece o reçel kaplarını nereden aldığınızı merak ettim:))))

Neslihan on 6 Haziran 2010 21:41 dedi ki...

Reçel kaselerim oldukça eski, Maslak'taki bir mağazadan almıştım, maalesef şimdilerde bulunmayan bir ürün.

umutluhayat on 7 Haziran 2010 00:25 dedi ki...

çok klass bir khavaltı sofrası olmuş.ellerinize sağlık zevkle kahvaltı edilir bu sofrada,reçelliklerinizede bayıldım

Adsız dedi ki...

merhaba...
gökçeada'dan bir otel tavsiyesi alabilmek umuduyla yazınızı okudum.
bozcaada ile ilgili yazınızdaki tavsiyeniz üzerine kaldığımız,panaroma otel'den çok memnun ayrıldık.gökçeada da tavsiye edeceğiniz bir otel var mı?

Neslihan on 15 Temmuz 2010 13:38 dedi ki...

Merhaba isimdi yorumcu, biz Zeytinlikoy deli zeytindali otelde kaldık ve memnun ayrıldık, iyi tatiller

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Cok hoş, insanın içini açan bir sofra kurmuşsunuz. Masa örtünüzü nerden aldınız acaba?

Neslihan on 6 Ekim 2010 11:59 dedi ki...

Merhaba isimsiz yorumcu, biraz geç olacak ama masa örtüm Paşabahçe'den

Şeyda dedi ki...

Cok teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için :)

Adsız dedi ki...

Geçte olsa cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

ALLAH nazarlardan saklasında siteniz çok güzel masa düzeni pastalar keşeke sana komşu olsaydım abla:) nişanlıyım sizden masa düzeni pastalar öğreniyorum nişanlımda kayın validemde çok beğeniyor biraz onlara begendirmek zor çünkü aşçılar ama senin tarifleri yapınca bayılıyorlar :)

cicekderyasi dedi ki...

Merhaba Neslihan,
Uzun süredir sitenin sessiz takipçisiyim. Yine enfes bir sofra. Tariflerinle ve masa düzeninle hem karnımı hem gözlerimi doyuruyorum. Paylaşımların için çok teşekkürler.
Bu arada uzun süredir kahvaltı takımı araştırması içine girdim. Bu masadaki tabaklar çok şık ve sade. Genelde kahvaltı takımları pek dallı budaklı oluyor. Markasını ve nerden aldığını paylaşmanda bir sakınca yoksa paylaşabilirsen sevinirim.
Teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...