03 Ocak, 2011

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ İLE ÜÇ RENKLİ TATLI ve BLOG HABERLERİ

3 renkli tatlı

Yeni yıla tatlı bir tarifle başlayalım. Tatlı yiyelim tatlı yaşayalım...

Ben 2011'e blogda ufak tefek değişikliklerle başladım. Onları da yılbaşı itibariyle duyurayım istedim. Sayfanın solunda bulunan ögeler arasına iki yeni bağlantı daha ekledim aradıklarınızı daha kolay bulmanız için, "Farklı Şeyler" ve "Peçete Katlama". Farklı Şeyler'de güzel ve farklı sunum önerileri için, Peçete Katlama'da ise peçete katlama modelleri ile ilgili yazılar için kısayol tuşu var. Ayrıca Alacarte artık Facebook'da, Facebook sayfasının bağlantısını da sayfanın solunda bulabilirsiniz.

3 renkli tatlı İtalyanca grubuma tuzlularla dolan midelerimizi ferahlatmak için yaptığım sütlü bir tatlı. Tatlının temeli yalancı tavuk göğsü tarifi ile. Ailenin kalabalık olduğu zamanlarda evimizde sıklıkla yapılan bir tarifti. Davet için menü oluştururken uzun süredir yapmadığımı farkedip, biraz farklılık katarak uygulamaya karar verdim. Genelde limonlu olarak orta boy bir cam tepsi ile yaptığım bu tarifi bu defa 3 farklı lezzet ile bardaklarda sundum. Ama bu boy bile fazla geldi, bardakları paylaşarak yedi grubum. Bir dahaki sefere daha ufak tadımlık bardaklar kullanmayı planlıyorum. Sizlerde bardakla sunacaksanız daha ufak bardaklar tercih edebilir, sade veya tek bir aroma ile hazırlayabilir veya yine 3 farklı aroma ile cam tepside kat kat hazırlayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli tarifimize gelince;


Malzemeler:

- 1 litre süt
-1,5 kahve fincanı un
-1 tatlı kaşığı buğday nişastası
-2 kahve fincanı toz şeker
-100 gr tereyağ
-1 tatlı kaşığı vanilya
-1 limonun kabuk rendesi
-1,5 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu
-1 tatlı kaşığı kakao+50 gr bitter çikolata
-Süslemek için ahududu reçeli ve damla çikolata

Yapılışı:

Terayağını eriterek unu kokusu gidene kadar kavurduktan sonra nişastamızı ekliyoruz. Derin bir kasede süt şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz ve tenceremize unun topaklanmasını önleyerek yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütümüz kaynayıp, kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra karışımımızı 3 eşit parçaya bölüyoruz ve birine limon kabuğu rendesi, diğerine kakao ve bitter çikolatayı (ufak parçalara kırıp, sıcakken karıştırıyoruz, erimesini sağlamak için) ve 3.süne Antep fıstığı tozu koyup, sakız kıvamına gelene mikserle çırptıktan sonra, sırayla servis yapacağımız kaselere koyuyoruz. Ahududu reçeli ve damla çikolata ile süsleyerek servis yapıyoruz.. Afiyet olsun.

3 Renkli tatlı-1

4 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

umutluhayat on 3 Ocak 2011 16:49 dedi ki...

harika olmuş.ellerinize sağlık

çeşnici Handan on 3 Ocak 2011 17:58 dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Blogdaki yeni yapılanma bence çok iyi olmuş aramalarımızda bize kolaylık sağlayacak. Teşekkürler.

mintinin dünyası on 4 Ocak 2011 11:23 dedi ki...

arkadaşım günaydın
ellerine sağlık
enfes görünüyor
sevgiler

Unknown on 4 Ocak 2011 19:45 dedi ki...

Merhaba blogunuza tesadüfen geldim,bir saattir çıkamadım.Harika lezzetler ellerine sağlık.izleyiciniz oldum bile,iyi yıllar dilerim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...