03 Şubat, 2011

ESRA'NIN BABY SHOWER BRUNCHI

Masa

Geçen sefer yeniyıl konsepti ile bende gerçekleşen "altın kızlar" buluşması bu defa Esra'daydı. Geçtiğimiz cumartesi Esra'nın 1 ay sonra kucağına alacağı prensesi için buluştuk. Toplantımızda biraz değişiklik yapıp, buluşmayı kahvaltı olarak organize ettik. Ancak kuşluk vakti başlayıp, öğleden sonra geç saatlerde zoraki dağıldığımız buluşmamız, yapılan yiyeceklerin de etkisiyle tam anlamıyla bruncha dönüştü. Önümüzdeki birkaç toplantının da konsepti "baby shower - hoşgelesin bebek" konulu olacak. Bu sayede hazırlıklar konusunda hepbirlikte deneyimlerimizi arttırmış olacağız. Eminim kahvaltımızda olduğu gibi harika hazırlıklar yapılacak yine.

Esra BS

Karnı burnunda Esra, boş durmamış bolca hazırlık yapmıştı. Hem evini, hem masamızı pembe pembe süslemişti.

Esra BS

Bunların yanısıra ev yapımı pesto sos ve acuka yapmış ve peynir ekleyerek simit kanepeleri hazırlamıştı. Ayrıca grubun hamileleri unutulmamış ve çayın yanısıra doğal meyve suyu da masamızda hazırdı. Esra tüm uyarılarımıza rağmen, bu hazırlıkların yanısıra bir de tiramisu yapmıştı. (maalesef hepimiz unutmuşuz görüntülemeyi)

Esra BS
Buluşmamıza katılamayan pastacılar ve katılan hamile pastacı nedeniyle bebek kurabiyelerini ve pembe krema ile süslenerek konsepte uyum sağlayan brownieyi Hünerli Müge hazırlamıştı.

Esra BS

Bir kaç gündür düşünüyorum, tanıdığım en maarifetli insanlar listesinde Münevver Abla da yeralıyor, resim gibi kivi reçeli ve harika ayva reçeli onun eseri. Süt reçeli ise Selen'den, o da nefisti, brioche ekmeği ile ne kadar yediğimi hatırlamıyorum:)

Esra BS

Gelecek buluşmanın evsahibi olacak olan Bahane Mügeciğim, sofraya oturduğumuzda hala sıcak olan dereotlu-havuçlu poğaçayı yapmıştı. (tarifini beklemekteyim). Hünerli Mügeciğim de kurabiye ve brownie hazırlarken hızını alamamış bir de domates soslu biber kızartması yapmıştı. (kızartmayı isteyen ben olduğum için ayrıca teşekkürler Müge)

Esra BS

Patatesli ekmek de süt reçeli gibi Selen'den, patatesle yapılan pek çok ekmek gibi, çok lezzetli ve doyurucu bir ekmekti. Brioche ekmeği ise benim yaptığım ve yakında paylaşacağım bir tarif.

Esra BS

Yukarıda saydıklarımın yanısıra Pınar'dan patlıcan salatası ve benden uğur böcekli kanepe menünün diğerleriydi.

Uzun günde bol bol sohbet edip, keyifle yeyip, içtik, zamanın nasıl geçtiğini anlamadık, Esra'nın bebeğini sağlıklıca kucağına almasını dileyerek, bir sonaraki buluşmaya gün saymaya başlıyorum....

Daha fazla fotoğraf burada...

Masa

2 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

akdenizkizi.blogspot.com on 3 Şubat 2011 09:36 dedi ki...

ellerinize sağlık..enfes görünüyor hepsi...

Güloanne mutfakta on 4 Şubat 2011 10:50 dedi ki...

yüreğinize sağlık harika bir masa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...