05 Şubat, 2011

YİNE KANEPE TARİFLERİ

karışık kanepe-1

Bu tarifle birlikte elimdeki kanepe tarifleri bitiyor. Artık yenileri yeni buluşmalar için hazırlanıp, tarifleri paylaşılacak. Bugünün tarifleri de nişan davetinden ve Hüner Teyzemizden. Sanırım kanepe hazırlamak isteyen biri için yeterli ve pratik seçenek oluştu blogda. Gerçi kanepe hazırlamakta sınır yok ama klasik tarifler ve fikirler sıralanmış oldu.

Maalesef fotoğraflar çok iyi değil ama ışık yetersizliğinden çekebildiğim en düzgün fotoğraflar bunlar çıktı. Ayrıca bu tarifler için malzeme listesi vermeyeceğim. İstediğiniz adete göre ayarlayabilirsiniz.

Yukarıdaki fotoğrafta 4 çeşit kanepe bulunuyor. Hepsi tost ekmeğine hazırlanmış, kenarları kesilen tost ekmekleri üçgen kesilerek hazırlanmışlar.

1. çeşidimiz krem peynir (labne) sürülmüş ekmek dilimin üzerine minik salam dilimi rulo yapılarak kürdanla tutturularak hazırlanıyor.

2. çeşidimiz muhammaralı, muhammara sürülmüş ekmek dilimlerinin üzerine sıkma aparatıyla labne peyniri sıkılarak hazırlanıyor.

3. çeşidimiz yeşil zeytinli, yeşil zeytin ezmesi sürülmüş olan ekmek dilimlerinin üzerine biberli zeytin dilimleri konularak hazırlanıyor.

4. çeşidimiz ise zeytinli-kaşarlı, siyah zeytin ezmesi sürülen ekmeklerin üzerine minik kaşar dilimleri rulo yapılarak kürdanla tutturularak hazırlanıyor.

Alttaki fotoğrafta yeralanlar ise sakallı sandviç ismiyle tanınan peynirli minik sandviç kanepeler. Bunlar minik sandviç ekmekleri ile hazırlanıyor. Bu ekmeklerin kendiniz yapabileceğiniz gibi, büyük market ve pastanelerden temin edebilirsiniz. Bizim sakallı sandviçlerin bir kısmı ince kıyılmış maydanozlu, diğer kısmı ise ince rendelenmiş kaşar peynirli. Arası kesilen minik tombik ekmeklerin içine ezilmiş beyaz peynir ile krem peynir karışımı sürdükten sonra, etrafını kaşar peyniri rendesi veya kıyılmış maydanoz ile kaplıyoruz. Afiyet olsun...

Sakallı kanepeler

5 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

akdenizkizi.blogspot.com on 5 Şubat 2011 15:29 dedi ki...

kanepenin en güzel yanı malzemeleri herkesin keyfine göre değişebilir...verdiğiniz güzel fikirler ve kanepe aşkı için teşekkürler...

mutfagabuyrun on 5 Şubat 2011 20:39 dedi ki...

hepsi de harika arkadaşım.gönlüne göre seçme şansı.ne güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

Esra YILDIZ on 8 Şubat 2011 21:55 dedi ki...

Yeni farkettim ve size misafir oldum ellerinize sağlık hepsi birbirinden leziz görünüyor bilhassa uğur böceği kanepelere bayıldım sevgiler:)

durutarifler on 10 Şubat 2011 16:51 dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel, hepsi süper pratik. Ellerinize sağlık
Sevgiler

Adsız dedi ki...

harika gorunyor .......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...