31 Mayıs, 2011

OTLU VE PEYNİRLİ MUFFİN

Otlu Peynirli Muffin

Bloga eklenen yeni tarifleri sizlerin isteği üzerine daha çok çay saati tarifleri arasından seçiyorum. Gerçi blogu böyle sınırlandırmayı istemiyorum o nedenle arada yemek tarifleri de olacak:)

Peynirli ve otlu muffin eskiden beri yaptığım tuzlu kek tarifinin bir uyarlaması. Tuzlu keki aynı hamurla hazırlayıp, orta boy bir cam tepsi veya kek kalıbında pişirir ve çörek otunu üzerine serpiştirirdim, bu defa sabah kahvaltısında işe getirmek kolay olsun diye muffin kalıplarında pişirdim, bu şekilde daha güzel kabardığını söylemeliyim. Sizlere önerim de, tarifi uygularken çok derin bir kek kalıbı kullanmamanız olacak, çünkü kabarıp, sönme sorununu arttırabiliyor içindeki peynirlerin erimesiyle oluşan yumuşaklık. Bu tarifi çay keyfine eşlikçi olarak ve kahvaltı sofraları için hazırlayabilirsiniz.

Kendimden haberleri daha sonraki yazılara bırakarak, İtalyan trifle'dan sıkılanlar için tarife geçiyorum.

Malzemeler:(16 adet muffin için)

- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2/3 su bardağı beyaz peynir
- 7-8 dal maydanoz
- 7-8 dal dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı çörekotu

Yapılışı:

Öncelikle yumurtalarımızı kabarana kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra yoğurt ve sıvıyağımızı ekliyoruz. Kabartma tozu ve unu karıştırıp, bu karışımı da 2-3 parçada ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Daha sonra peynirleri ve kıyılmış dereotu ile maydanozu ekleyip, spatula ile karıştırıyoruz. (Bu aşamada mikserle karıştırmak, beyaz peynirlerin çok ezilmesine yol açıyor) Son olarak çörekotumuzu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kağıt kalıplarımızı muffin kalıbımızın içine yerleştiriyoruz ve kek hamurumuzdan kalıbın yarısına gelecek kadar koyuyoruz ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Not: İsterseniz keki yukarda da bahsettiğim gibi, bütün bir kalıpda da yapabilirsiniz, sadece pişme süresi biraz uzayacaktır.

Otlu Peynirli Muffin

7 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

ilk arkadaşlar la toplandığımız kahvaltıya bu muffinlerden yapacağım ellerinize sağlık hem güzel görünüyor hemde lezzetli olduğu burdan hissediliyor

Betül KAVAL on 1 Haziran 2011 01:29 dedi ki...

mmm nefis olur tadı bilirim ellerine sağlık canım.

sevgiler

akdenizkizi.blogspot.com on 1 Haziran 2011 10:48 dedi ki...

çökmeleri bir tek benmi yaşıyorum diye üzülüyordum...lezzeti konusunda hemfikirim ellerinize sağlık...

Aycan on 1 Haziran 2011 15:05 dedi ki...

oHHHH OLSADA YESEM.Ellerine sağlık canım.

selamlar;

Adsız dedi ki...

Merhaba, muffinler çok lezzetli görünüyor bende denemek istiyorummmmm :) ancak mutfakta birazcık acemiyim ;) bi sorum olcaktı 2/3 su bardağı sıvıyağ ne kadar tam olarak?

Neslihan on 18 Ağustos 2012 09:39 dedi ki...

Merhaba isimsiz yorumcu
2/3 si bardağı için su bardağının yarısından biraz fazla diyebiliriz

Sevgiler

Kutlu dedi ki...

Herşey harika, inşallah eşiniz kıymetinizi biliyordur. Ellerinize sağlık :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...