30 Nisan, 2015

KELEBEK ŞEKLİNDE PEÇETE KATLAMA / LALE ŞEKLİNDE PEÇETE KATLAMA


Blogun doğum günü sofrasındaki güzelliklerden bir diğeri de kelebek şeklinde katlanmış peçetelerdi. Blog arşivinde peçete katlama konusunda pek çok öneri var, kalp şeklinde, yıldız şeklinde, cepli modeller... Süslü davet sofrası kurmayı seven biri olarak, önce göz zevki diyorum. Kelebek peçeteler aslında lale gibi de düşünülebilir. Benim kullandığım peçetenin kenarları dantelli olduğu için katlayıp, ortasına anı rozetlerini koyunca kelebek formunda oldular. Daha düz bir peçete ile aynı şekilde katladığınızda lale gibi görünecektir.


Peçetenin nasıl katlanacağını yukarıdaki ve aşağıdaki kolajlarda görebilirsiniz. Her aşamayı numaralandırarak gösterdim. Katlamak oldukça kolay sadece, katlama aşamalarındaki ters taraftan devam edilen aşamalara dikkat etmek gerekebilir.

Peçete katlamasını tamaladıktan sonra, benim günün anlamı nedeniyle tercih etmiş olduğum rozet yerine, ufak aksesuarlar kullanılabilir, minik renkli taşlar veya figürlü süsler olabilir veya canlı çiçek bile olabilir. Keyifli sofralarınıza eşlik etmesi dileğiyle afiyet olsun....


1 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Güloanne mutfakta on 30 Nisan 2015 21:00 dedi ki...

Çok zevkli bir peçete olmuş ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...