30 Kasım, 2017

TUZLU CHEESECAKE - SAVORY CHEESECAKE


Tuzlu cheesecake....nasıl olur diyenlerinizi duyar gibiyim️. Hep tatlısını yemeye alışık olduğumuz cheesecake tuzlu olarak da yapılabilen bir yiyecek çeşidi. Tam bir peynir 🧀 sever olarak cheesecake ile aram iyidir, bilenler bilir️ Blog sayfamda çok sayıda ve çeşitte cheesecake tarifi mevcut ama ilk defa bir tuzlu tuzlu cheesecake ile karşınızdayım. 
Evet beklentilerin dışında bir lezzet, peynir 🧀 ile aranız iyi ise seveceğiniz ve yiyenleri şaşırtabileceğiniz bir tarif olarak not edebilirsiniz. Kahvaltı sofralarına, yemek davetlerine yakışır, meze gibi düşünebilir ve kraker türü eşlikçilerle servis yapabilirsiniz. 


Malzemeler:

Taban icin:
- 2 paket çubuk kraker
- 60 gr tereyağ (tepeleme 1 yemek kaşığı)
- 1-2 yemek kaşığı süt 


Üstü için:
- 700 gr krem peynir
- 2 yumurta
- 50 ml krema
- 5-6 kurutulmuş domates 🍅 
- 3-4 dal frenk soğanı (2-3 dal taze soğan da olur)
- 2-3 dal taze kekik 🌿 ( sadece yaprakları)
- Az miktarda Rokfor peyniri ( arasına serpiştirmek icin, sevdiğiniz başka uyumlu olacak peynirler  de olabilir) 

Sosu için:
 - 2 tane mor soğan
 - 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ 
- 10 adet çeri domates 
- Tuz, karabiber
 - 1 yemek kaşığı balzamik sirke

Yapılışı:

Öncelikle tabanımızı hazırlıyoruz. Çubuk krakerleri rondodan geçirip, erittiğimiz tereyağını ılık olarak ekleyip karıştırıyoruz. Süt ilavesi ile karışımı tamamlıyoruz ve kalıbımızın tabanına bastırarak yerleştiriyoruz, cheesecake harcını hazırlarken buzdolabında bekletiyoruz. 
Krem peynirimizi krema ile çarptıktan sonra yumurtalarımızı tek tek ekleyip karıştırıyoruz. Çok çırpma tüm cheesecakeler icin çatlamaya sebep olacağından dikkatli oluyoruz. Son olarak incecik kıydığımız soğanımızı, kekik yapraklarını ve ufak doğradığımız kurutulmuş domatesimizi ( daha önceden sıcak su ile yumuşatıp fazla suyunu almalıyız) ekliyoruz. Harcımızın yarısını kalıba döktükten sonra ortasına rokfor peynirini elimizle ufak parçalara bölüp, serpiştiriyoruz. Kalan harcı üstüne döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz. 
Üst sosu icin doğranmış soğanı zeytinyağında pişiriyoruz, üzerine çeri domatesleri ve balzamik sirkeyi ekleyip yumuşasana kadar pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra ocaktan alıyoruz. 
Cheesecake soğuyup dinlenince, servis öncesi sosunu döküyoruz. Biberiye dalları ile süslüyoruz. 

Afiyet olsun. 

0 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...