07 Haziran, 2011

SON KAHVALTI SOFRAMIZ

Kahvaltı sofrası

Son kahvaltı soframız diye başlık atınca bir düşündüm, şimdi bu sofradan sonra hiç kahvaltı etmemişiz gibi bir anlam çıkacak diye, sonra da aslında çok yanlış olmadığını, 19 mayısda kurduğum bu sofradan sonra sadece 2 kez masada kahvaltı ettiğimizi farkettim. Hafta içi koşturmacayla işe gittiğimiz için evde kahvaltı sofrası kurulmuyor, genelde sandviç, tost gibi şeyleri hazırlayıp yanıma alıyorum ve işte kahvaltı ediyorum ama evden çıkmadan biraz süt içip, ufak bir meyveyi yiyorum. Geçen sürede haftasonlarında da evde çok fırsat olmamış, gerçi balkon sezonunu açtığımız için 2 kez balkon sefası yapmışız ama o kadar diğer günler de ya evde tost yemişiz(acelemiz olduğu için) veya dışarda kahvaltı etmişiz. Tabi konumuz bizim kahvaltı yapma bilançomuz değil:) Ama çalışan pekçok insanın evinde durumun benzer olduğunu düşünüyorum. Haftaiçi iş telaşı, haftasonu da sokak işleri derken benim için en keyifli öğün pratikleştiriliveriyor.

Neyse gelelim bu yazımın konusu sofraya, çok eski ve çok yakın arkadaşlarımdan Ela ve eşi Emin'i uzun süredir davet etmek istiyordum, niyetim akşam yemeği idi, ama onların programı, bizim durumlar derken olmadı ve sonunda ektra hiçbir şey yapmama sözü ile kahvaltı için sözleştik. Ben de sözümü tuttum ve kahvaltılıklarla sınırlı kaldım.

Kahvaltı kolaj

Evimizde başlayıp, Cadde'de keyifli bir yürüşle devam eden günümüzde, soframızda yukardaki kolajda görülenler vardı. Peynir tabağı, zeytin çeşitleri, reçeller, domates-salatalık ve taze kekik, meyve tabağı, kuru meyveler ile ceviz, badem, fındık üçlüsü.

Kabaklı ve dereotlu omlet

Bizim için tatil günlerinin vazgeçilmezi olan omleti bu defa kabaklı ve dereotlu olarak hazırladım ve arasını kaşar peyniri ile doldurdum.

Ekmek

Ela ile konuştuğumuzda tek istek konusu ekmek oldu, o da benim kendimi yormayacağım sözü ve ekmek makinesinde pişirme koşulu ile. Ben de öyle yaptım, makineyi ayaralayarak sabaha kurdum mis gibi ekmek kokusuna uyanalım diye. Ekmeğimizi de ay çekirdekli ve cevizli olarak tam buğday unu ile yaptım. (Ekmek makinesi üzerine ve benim sıkça yaptığım ekmekler için ayrı bir yazı hazırlamayı düşünüyorum) Kolajdaki diğer fotoğraflar ise annemin yaptığı haşhaşlı çörek ve çeşnili zeytinyağı ile sunduğum zeytinli ekmek küplerine ait.

Kimyonlu Domates

Bizim evin özellikle yaz aylarındaki diğer vazgeçilmezi de kimyonlu domates, genelde yaz aylarında Çanakkale domatesi ile yapıyorum ama 1-2 aydır kayınvalidemin pazardan aldığı mis kokulu salkım domateslerle de çok lezzetli oluyor, hala denemediyseniz pratik tarif burada... Afiyet olsun...

Not: Kahvaltı soframızın tek tarifi olan omleti ve peçete katlama yazılarını yakında ekleyeceğim.

Kahvaltı sofrası

9 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Aycan on 7 Haziran 2011 17:44 dedi ki...

Bol peynirli bir masa.Afiyetler olsun.

Sevgilerimle;

CANBOGAZDAN on 7 Haziran 2011 19:08 dedi ki...

Bir sey yapmadim desenizde özeniniz, sevginiz guzel sofranizdan belli :) Ellerinize saglik, sevgiler. Seyda

mutfagabuyrun on 7 Haziran 2011 20:35 dedi ki...

masa tam benlikmiş arkadaşım.peynir tabağını alsam bana yeterdi.ellerine sağlık.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

çok itina ve özenle hazırlanmış bir sofra ellerinize sağlık... (peçetelerin köşesindeki kelebekler harika)

Adsız dedi ki...

Sevgili Neslihan Hanım,

Sofranız her zamanki gibi mükemmel. Ellerinize sağlık. Sitenizin ilk günden beri takipçisiyim. Kabaklı lezzetleri eşim çok seviyor. Omletin tarifini rica edebilir miyim. Hafta sonu pişirmek istiyorum.

Ceren

Adsız dedi ki...

Neslihan Hanım sofralarınız harika çok özeni kendimi alamadım..bu sofradaki sapları burgulu çatal bıçak takımına bayıldım,rica etsem söylermisiniz markasını,nereden aldığınızı?çok teşekkürler,başarılar..zehra

Neslihan on 9 Ağustos 2011 15:55 dedi ki...

Merhaba Zehra Hanım,

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Açıkcası çatal bıçak takımı 24'lü satılan setlerdendi ve 1,5 yıl kadar önce internetten indirimli satış yapan firmalardan birinin(günümüzde çok moda olanlardan biriydi)kampanyasından almıştım, markasını hatırlamıyorum, ben de sizin gibi desenini beğenip almıştım, normalde nerde bulabilirsiniz bilemiyorum, kusura bakmayın size yardımcı olamadım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Neslihan hanım,sofralarınıza bende her gören gibi hayran kaldım,müthiş zevklisiniz..Maşallah diyelim:)bu sofradaki çatal bıçak takımını bende çok beğendim,eger markafoni,limango gibi bir indirimli satış yapan siteden aldıysanız hesabınızı kontrol ederek(daha önceki alışverişleri)markasını öğrenebilirseniz tekrar satışa sunsunlar diye yalvaracağım:))))24 lü olması çok daha cazip kıldı üstelik:)çok teşekkürler...Banu

Adsız dedi ki...

neslıhan hanım,muhtesem bır sofra olmus...catal bıcak takımının nerde satıldıgını bılen var mı...cok guzeller bayıldım...markası ne soylersenız cok sevınırız...emınım benım gıbı merak edenler vardır...sımdıden tesekkurler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...