10 Ocak, 2010

YENİ EVDE YENİ YIL YEMEĞİ

yeniyıl yemeği
Sonunda yeni evden ilk yazım, daha doğrusu yeni evde yapılan ilk davetin yazısı. Daha önce bahsettiğim gibi Temmuz sonundan bu yana Anadolu Yakası'nda yeni evimizde yaşıyorum. Uzun süren yerleşme ve düzen kurma çalışmalarımı büyük oranda tamamladım ve yeni evmizde ilk olarak ailemizi ağırladık. Davet gününün yılbaşına çok yakın olması nedeniyle, yemeğimizi yeniyılı da kutlamak üzere gerçekleştirdik. Yukarıda 6 kişilik davet soframız, aşağıda ise soframızın detayları görülüyor.

kolaj copy

Soframızında yemek takımına uygun olarak bolca kelebekli süslemeler ve yeniyıl melekleri mevcuttu. Misafirlerimize ilk olarak çikolatalar ve kolajdaki minik kadehlerle meyve kokteyli ikram ettim. Daha sonra ise yemek masamıza geçtik. Masamızı kurarken kozalaklara yerleştirdiğim isim kartlarını yerleştirdim. (Maalesef hazır kartlarımı bulamadığım için normal bir kağıt kullandım) Soframızı melekli konfeti ve gümüş rengi minik taşlarla süsledim ve sedefli mumluklarımı kullandım. Kumaş peçetelerimi katlayıp, kelebek klipslerimi taktım. (Peçete katlama şeklini daha sonra paylaşacağım) Bu özel gün için yemek tabaklarının altına gümüş kaplama suplalarımı yerleştirdim.
kolaj 2 copy
Davetin en önemli kısmı ise yukarıdaki kolajda. Yeniyıl yemeği olmasına rağmen, davetlilerin ısrarla abartmamamı söylemeleri üzerine meze hazırlamadım. Yemeklerimizi fransız mutfağına ait klasik tatlardan seçtim. Başlangıç olarak soğan çorbası, ara sıcak olarak peynir dolgulu mantar ve biberiyeli fırın patates vardı. Salata olarak ise armutlu, cevizli ve tulum peynirli yeşil salata ve közlenmiş biber ve patlıcanlı salata yaptım. Ana yemeğimiz rokfor soslu bonfile ve basmati pirinciyle pişirdiğim safranlı pilavdı. Tatlımızı ise tam not alan krem brule oluşturuyordu. Biberiyeli fırın patatesin tarifi linkte, sadece bu defa sosuna biraz toz sarmısak ekledim. Diğer tariflerimi ise en kısa zamanda sırayla yazacağım. Bu yıl için geçti ama yeniyıl yemeğimiz gelecek yıl verilecek davet menülerine örnek oluşturabilir, buradan seçeceğiniz mezelerle sofranızı zenginleştirerek bir davet verebilirsiniz.
Hepinize lezzetli bir yeni yıl diliyorum. Afiyet olsun...

5 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Unknown on 11 Ocak 2010 00:31 dedi ki...

Neslihancım muhteşem bir masa olmuş.ÇOk zarif ve şık ellerine sağlık.Mutlu haftalar sevgiler...

Eya on 11 Ocak 2010 09:48 dedi ki...

Sevgili Neslihan...insallah bundan sonra seni daha cok görmek istiyoruz aramizda. Yeni evinizde güle güle oturun, sofra düzeni harika,yemekler harika, güzel bir yil olsun hepimize...sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

yeni eviniz hayırlı ayrıca ellerinize sağlık olsun tabak takımızı çok beğendim markasını öğrenebilirmiyim acaba

aslı'nın mutfağı on 1 Şubat 2010 20:15 dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor, ellerine sağlık Neslihan.. Yeni evinizde güle güle oturun..

Kırmızı Mutfak on 22 Şubat 2010 01:07 dedi ki...

Ahh herşey harika! Ama beni monitöre yapıştıran, nişanlılığımdan buyana aklımda olan, eşimin her defasında beni yeter artık evde yer kalmadı diyerek almaktan alıkoyduğu, Lenox'un muhteşem takımı! Çok hoş hazırlamışsınız herşeyi. Ellerinize sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...