15 Mart, 2007

PÜRE YATAĞINDA NOHUTLU BAMYA

Küçükken sebzelerin çoğunu yemezdim, tek severek yediğim ıspanaktı, ama artık eskiden yemediğim bir çok şeyi severek yapıyor ve yiyorum. Bamya da bunlardan biri; aşağıda verdiğim tarifle püre eşliğinde son derece lezzetli olduğunu söyleyebilirim.


Malzemeler:

-Yarım kilo bamya(Benimki yazdan buzluğa koyduğum domatesle hafifkavrulmuştu)
-1/2 su bardağı haşlanmış nohut
-1 soğan
-1 kırmızı biber
-1-2 diş sarmısak
-Sıvıyağ, tuz ve limon tuzu
-2-3 haşlanmış patates
-1 domates veya çok az salça
-1/2 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Öncelikle sıvıyağda soğan ve sarmısağı çok az pişiriyoruz. Sonra doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz, biraz kavrulduktan sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi ekliyoruz(Ben buzlukta bulunan yaz domateslerinden kullandım) ve limon tuzunu ekliyoruz. Bunlar sos kıvamını alınca bamyayı ekliyoruz ve su(Bamyalarım daha önceden hafif pişmiş oldukları için ben 3/4 su bardağı ekledim, siz çiğ koyacaksanız; biraz kavurup 1,5 bardak kadar su ilave edin), tuz ve baharatını ilave edip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz. Bamyalar pişmek üzereyken nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirip, ocaktan alıyoruz.
Püre için haşladığımız patatesleri çatalla ezip, ısıtıp içinde tereyağını erittiğimiz sütü azar azar ekleyip, istediğimiz kıvama gelinceye kadar(yaklaşık 10 dakika) mikserle çırpıyoruz, çok az tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Servis yaparken püreyi sıkma torbasına koyup, şekilli duy ile ortasına bamyayı koyduğumuz tabağın kenarlarına sıkarak şekil veriyoruz. Afiyet olsun........

0 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...