17 Kasım, 2008

HAVUÇLU TARÇINLI KEK VE "ISSIZ ADAM"


Şu günlerin beni en fazla etkileyen şeyi "Issız Adam" filmi, son günlerde izlediğim, ne anlatmak istediği belli olmayan birkaç filmden sonra, çok iyi geldi. Çok çok güzel bir film, çıktığımdan beri çok yoğun bir şekilde filmin etkisinde yaşıyorum, arşivi zengin bir arkadaşım sayesinde film müziklerini de edindim ve sürekli dinliyorum. Filme gitmeden önce elimden geldiğince yazılan yorumları okumak istemedim, etkilenmemek adına, bu yazıda da filmin tanıtım sayfasında yeralanlardan daha fazla bir şey olmayacak.

Filmi ilk defa bayram dönüşü evde hasta yatarken, Çağan Irmak ile yapılan bir röportaj sırasında duydum, filmin final sahnesini çektikleri yerde(neresi olduğunu yazmıyorum) konuşuyorlardı. Filmlerini, dizilerini çok beğendiğim Çağan Irmak'ın bu filmine de giderim dedim ama gösterime girdiği ilk günlerde biraz ilgisizdim, geçen akşam sinema planı yaparken, filmin ana karakterlerinden Alper'in kendi restoranının şefi olduğunu okuyunca ( film de yemekler de vardı demekki) tamam hemen gidiyoruz dedim ve eşimle gittik. İkimiz de filmi çok beğendik, öyleki ben aradan sonra, film bitecek sıkıntısını üzerimden atamadım, bu nedenle tekrar gitmeyi bile düşünüyorum. Filme ilgili paylaşacağım tek ipucu bu kek, yapılma sebebi tamamen film, tadı da film kadar zevk verdi bize. Bir de önerim olacak, mümkünse filmi Beyoğlu civarında izleyin, ben yapamadım, pişmanım...

Daha önce yaptığım havuçlu kekten biraz farklı olarak, filmin yarattığı aşkla yaptığım lezzetli kekimin tarifi şöyle;

Malzemeler:

-3 yumurta

-1 su bardağı esmer şeker
-1 büyük boy çay bardağı (aida) sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı krema(koymayabilirsiniz)
-3 adet rendelenmiş havuç
-1 yemek kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un

Yapılışı:

Kekimizin malzemelerini önceden hazırlayarak, oda sıcaklığına getiriyoruz. Yumurtalarımızla, şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra, yoğurt, sıvıyağ ve kremamızı ekliyoruz. Sonra kabartma tozu ve vanilya ile karıştırdığımız unumuzu 3-4 parçada ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Tarçınımızı da ekledikten sonra, son olarak rendelenmiş havucumuzu da ekleyip çırpmayı bırakıyoruz. Yağlanmış kalıbımıza döktüğümüz kekimizi önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarınca, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyip, kekimizi kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun ve iyi seyirler...


Not: Kekimi bütün 6-8 kişilik kalıbın yanısıra, fotoğraftaki minik kalıpla pişirdim. Şeker hamurundan yaptığım minik havuçlar ve çubuk tarçınla görüntüledim.

7 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

GANNE on 17 Kasım 2008 22:07 dedi ki...

Neslihancım, filmden çok etkilendin demek. Ben de gitmeyi planlıyordum. Senin güzel övgülerini de duyunce hemen bu haftaiçi gitmeyi düşünüyorum. Heyecanlandım. :)
Kek de süper görünüyor, Ellerine sağlık. Sevgiler...

burcu'nun mutfagi on 18 Kasım 2008 09:26 dedi ki...

merhabalar
sitenizi uzun süredir takiip ediyorum harika ve değişik ayrıca orjinal tarifler var ellerinize sağlık...

sarımutfak-hande on 18 Kasım 2008 11:02 dedi ki...

bendede cevizli tarçınlı kek var gayet güzel oluyor
ellerine sağlık seninkide harika olmuş
afiyetolsun
sevgilerimle

Tijen on 18 Kasım 2008 12:21 dedi ki...

Nesloş,
Geçenlerde annemler de gitti Issız Adam'a, onlar da çok beğenmiş. Bir ben kaldım görmeyen herhalde!

saniyesultan on 18 Kasım 2008 13:38 dedi ki...

havuçlu keke bayılırım,ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Görüntü çok güzel, insanın iştahını kabartıyor :)
Sevgiler

beggy dedi ki...

haftasonu kahvaltı misafirim için denedim bu keki..tek kelimeyle muhteşem oldu, herkes tarifi istedi.
Ne denersem güzel oluyor sizden, çok teşekkürler..sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...