27 Kasım, 2008

PUDİNGLİ PRATİK KURABİYE

Dışarda dün akşam saatlerinden beri devam eden yağmur var. Bu koşullarda yapılacak en güzel şey; pencere önüne oturup, elimizde çay, kahve yanında kurabiyeler ve kitabımızı okuyarak, yağmurun sesini dinlemek ve dışarıyı izlemek. Ama çoğumuz benim gibi işe gitme telaşı içinde...

Pudingli kurabiye yeni bir tarif değil, blogda da daha önce kaynak adresi (Bir porsiyon öykü-Zeynep) ile birlikte yeralmış bir tarif. Tarifin güzel yanı istediğiniz şekilde zenginleştirmenize imkan tanıması, çünkü toz halde olan hazır puding karışımları ile yapılıyor ve istediğiniz aromada yapma imkanınız var, hatta içine konulacak, rende kabuklar (portakal, limon) ceviz, fındık, damla çikolata ile güzel tatlar elde etmemiz mümkün.

Bu tarifi ilk denememde muzlu pudingle yapmıştım, Bozcaada da yine muzlu yaptık, özellikle çocuklar olmak üzere herkes çok beğendi. Bu defa ise vanilyalı puding ile limon kabuğu rendesi ilave ederek hazırladım. Süslü gül kalıbım ile şekil verdim ve Hatsum'a gönderdim. Kurabiyelerin çok lezzetli olduğunu, beyaz çikolata ile yapıldığını düşündüğünü söyledi. Aynı tarifi, kakaolu puding-damla çikolata, çilekli puding-hindistan cevizi uyumu ile de yapabilirsiniz. Gerisi size kalmış:) Pratik tarifimiz ise şöyle;

Malzemeler:

-1 paket vanilyalı puding
-250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-15 yemek kaşığı un
-1 limonun kabuğunun rendesi

Yapılışı:

Un harici malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp, karıştırıyoruz ve parça parça unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. ( Ben unu 3'er kaşık koyup, hamurun kıvamına bakıyorum ve genelde 1-2 kaşık kadar fazla un ilave etmem gerekti ) Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil veriyoruz. (Eğer kalıbınız varsa, benim yaptığım gibi hamur toplarını kalıba bastırarak da şekil verebiliriz) Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 10-15 dakika beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Not: Kurabiye bu şekilde çok tatlı olmuyor, daha tatlı sevenler 1 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edebilirler. (Arkadaşım Demet'in önerisi)

16 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Bir Porsiyon Öykü on 28 Kasım 2008 22:02 dedi ki...

Sevgili Neslihan,
Ellerine sağlık kurabiye şekilli olunca daha bir güzelleşmiş:) Issız adam yazını da hemen okuyorum!

müjde on 30 Kasım 2008 22:24 dedi ki...

Sevgili Neslihan,
ellerine sağlık,kurabiyeler nefis görünüyorlar.Sevgiler...
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Hayali bile gözlerimin ışışdamasına yetti. Gerçekten çok güzel olmuşlar. En kısa sürede denemek istiyorum.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler

Mutfak Havlusu on 1 Aralık 2008 23:01 dedi ki...

bu çok güzel görünüyor tabağı da kendi de çok şık duruyor,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

ellerine saglik harika olmus :)
sevgiler

SEDEF on 15 Ocak 2009 14:16 dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok değişik. denemek istiyorum. Ancak puding pişirilerekmi diğer malzemelerle karıştırılıyor. Yokda pişirmeden paket puding paketindeki karışımlamı karıştırıyoruz?
http://sedeflitarifler.blogspot.com/

Neslihan on 15 Ocak 2009 14:32 dedi ki...

Sedef merhaba, evet çok pratik ve leziz bir tarif, pudingi toz halde kullanıyoruz pişirmeden, kolay gelsin
Sevgiler

SEDEF on 15 Ocak 2009 14:51 dedi ki...

Çok teşekkürler. Sitenizdeki tarifleri 1 saatir inceliyorum. Hepdi okadar güzel ve değişikki. Hangisini deneyeceğimi şaşırdım. Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sitenizi 2 gun once kesfettim.pofuduk pogacanizi yaptim. harika oldu.Tesekkur ederim.bugun ise pudingli kolay kurabiyeyi denedim.ancak ben tamamen tereyag yerine biraz da sıvıyag koydum(hollandanın tereyagları margarin gibi kokuyor.bu arada hollandada bana tereyag markası onerisi yapabilecek bir site takipcisi varsa sevinirim ). Fırına verdim ancak verilen surede pismedi bende 5 dakika fazla pisirdim .ancak bu seferde ici biraz hamur dısı sert kurabiyem oldu.ancak ucundan azıcık yiyince icindeki aroma superdi tabi devam edemedim dislerimin zarar gorme riski ile..iki sorum olacak ilki sıvıyag ile bu kurabiye tarifini revize edebilir misiniz? 250 gr tereyag yerine 1 cay cardagı sıvıyag yeterli olur mu?ikincisi elde ettigimiz hamurun yumusaklıgı kulak memesi kıvamında mı yoksa daha sert mi olmalı?Verdiginiz bilgilerle tekrar deneyecegim.

Neslihan on 19 Ocak 2009 16:22 dedi ki...

Merhaba adsız yorumcu, sıvıyağ ile pudingli kurabiye denemesini önümüzdeki günlerde yapmaya çalışacağım, başarılı olursa tarifi paylaşırım. 2. sorunuz için kulak memesi yumuşaklığı iyidir, daha sert hamur kurabiyeyi de sert yapar, belki sizin un miktarınız fazla geldiği için kurabiyeniz sert oldu.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Ebru

demet dedi ki...

Nesli! Ellerine sağlık çok lezzetli bir kurabiye tarifi bu. Kurabiye sevmeyen eşim bile çok beğendi. Daha tatlı sevenler biraz pudra şekeri ekleyebilirler tarife.

Adsız dedi ki...

siteniz ve tariflerin çok güzel endpudingli kolay kurabiyenizi hemen denedim ama sizin kadar başarılı sonuç alamadım rengi beyaz olarak koruyamadım sanırım biraz daha un ilave etmem gerekirdi biyerde bi hata veya eksiklik oldu sanırım oysa ben sizin kurabiyelerinizin görüntüsüne hayran olmuştum bide kurabiyeleri kalıba bastıktan sonra tepsiye mi dizdiniz yoksa kalıplamı pişirdiniz teşekkürler..

Neslihan on 26 Şubat 2012 21:28 dedi ki...

Merhaba isimsiz yorumcu,

Hamura un ilave etmeden önce buzdolabında biraz dinlendirmenizi, daha sonra hala gerekiyorsa eklemenizi ve fırın süre ve ısısına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ben kurabiyeleri kalıba bastırdıktan sonra kalıpsız olarak fırınladım.

Sevgiler

Unknown on 21 Mart 2014 13:07 dedi ki...

Yag orani cok fazla degilmi? ?

Neslihan on 21 Mart 2014 14:23 dedi ki...

Merhaba Gülay Hanım,

Yağ oranı uygundur, denerseniz, ölçünün tam olduğunu görürsünüz, çok da lezzetli bir kurabiyedir.

Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...