07 Nisan, 2011

HOŞGELESİN ARAS BULUŞMAMIZ

Müge BS1

Bildiğiniz gibi blog sayesinde tanışmış olduğum blogger dostlarımla periyodik olarak buluşuyoruz. Son buluşmamız Mart ayı sonunda sevgili Müge'nin evinde, mayıs ayında kucağına almak için gün saydığı bebeği Aras için düzenlediğimiz baby shower partisiydi. Bu yıla baby shower ile başladık öyle de gidiyoruz, beklenen bebekler çok olduğu için umuyorum bir süre daha böyle buluşacağız.


Bu defa 8 kişi toplandık ve yine hepimiz yaptığımız tatlı, tuzlu lezzetlerin yanısıra hoş sohbetle geçen zamanda çok keyifli bir gün geçirdik. Evsahibemiz Müge kocaman olmuş karnına aldırmadan pek çok hazırlık yapmıştı. Sofra ve evden detayları yukarıdaki kolajda görebilirsiniz. Becerikli anne adayı hazırlıklarıyla hepimizin gözüne hitap etti, minik mavi detayların hepsi çok sevimliydi.

Müge BS2
Müge güzel hazırlıkların yanısıra harika yiyecekler de yapmıştı. Menünün ön hazırlıklarını yaparken benim için de bir ekstra hazırlık yaptı (Mügecim çoook teşekkürler tekrar). Müge bizler için, üzerinde bebeğin ismi olan Aras'ın yazılı olduğu harika bir terin (ıspanaklı ve tavuklu), domates soslu, patlıcan ve biber kızartması ve patates kızartması ve tuzlu kurabiye hazırlamıştı. Ayrıca yine bebeğin isim harflerinden oluşan kurabiye ağacı da vardı. Unutulmaması gereken bir diğer hazırlık ise Müge'nin yaptığı nefis limonata idi, tuzluların üzerine ferahlamak için 1-2 bardak içtim sanırım:) Bu lezzetli yiyeceklerin yanısıra, diğer hazırladıklarımızında yeraldığı büfemizin bir görüntüsü yukarıdaki kolajda.
Müge BS3
Bu özel gün için bizler de menünün dengesini sağlayacak şekilde hazırlanmaya çalıştık. Münevver Abla her zamanki hüneriyle pırasalı Arnavut böreği yapmıştı. Selencim ise elmalı ve üzümlü lahana salatası hazırlamıştı. Fadime bizim evde gerçekleşen yeniyıl buluşamızdan beri tadı damağımda kalan kalem gibi yaprak sarması ile geldi. Pınar buluşma menülerimizin ve tüm çay saati menülerinin klasiklerinden biri olan kısır ile geldi. Doğumu yaklaşan annemiz tuzlu lezzetleri tercih ettiği için menümüzünde ağırlıklı kısmını tuzlular oluşturuyordu.
Müge BS4
Baby shower pastasız olmaz Yasemin bu özel gün için çok güzel bir pasta hazırlamıştı, içindeki bol çikolata ile damaklarımızı, şık bebek yatağı görünümü ile görümüzü mest etti. Ayşem ise ilk düşündüğümde sanırım yemem dediğim ama karamelin sonu için kavanozun dibini kazımaya çalıştığım harika bir krem karamel yapmıştı. Menü tuzlu ağırlıklı oluşturulurken ben de limonlu bar yapmaya karar vermiştim. Son günlerin yoğunluğunda belki yapamam daha kolay birşeyler veya olmadı hazır alırım derken yapıverdim. Sanırım ekşi tatlı lezzetiyle menümüze de yakıştı.


Bu güzel günün kısa özeti böyle, Müge'nin bebeğini sağlıkla ve kolayca kucağına almasını diliyorum ve diğer buluşmamızı heyecanla bekliyorum...

Daha fazla fotoğraf burada...

Not: Merak edenler olabilir blog yazılarının arasının açılmasının temel nedeni bloggera uygulanan yasaktır. İzleyicilerimin farkettiği gibi geçtiğimiz 10 gün süresince maalesef benim sayfama da erişim engellenmişti, adaletsiz yasağı kınıyor ve blog arkadaşlarımı çok özlediğimi bir an önce sayfalarına kavuşmalarını beklediğimi bildirmek istiyorum.

5 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Unknown on 7 Nisan 2011 19:13 dedi ki...

herşey harika görünüyor içim gitti valla:)sevgiler

akdenizkizi.blogspot.com on 8 Nisan 2011 09:02 dedi ki...

enfes bir menü enfes bir masa ellerinize sağlık...

durutarifler on 8 Nisan 2011 15:52 dedi ki...

Blog yenilenmiş. İyi günlerde kullanın. Her şey nefis. Ellerinize sağlık. İyi hafta sonları

muge dedi ki...

merhaba sıtenızı cok begenıyorum.hepsı bırbırınden guzel hem calısıp hem bunlara vakıt ayırmak cok basarılı gercekten.muge hanımın baby shower dakı bazı resımler cok hosuma gıttı kendısının blog sıtesı var mı acaba bılgı almak ıstıyorum.

Neslihan on 18 Nisan 2011 10:07 dedi ki...

Merhaba Müge Hanım,

Çok teşekkür ederim, sevince vakit ayırmaya çalışıyorsunuz. Adaşınız Mügeciğimin sayfa adresi yazı içinde de bağlantı da ama ayrıca yazıyorum "www.yemekbahane.blogspot.com"

Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...