22 Aralık, 2010

ERKEN YENİYIL KUTLAMASI : HOŞGELESİN 2011 YILBAŞI SOFRASI

Masa genel.

Bildiğiniz üzere 11 Aralık 2010'da, 11 blogger buluşarak erken yeniyıl kutlaması yaptık. Sayfalarımız takip edenler kutlamamızın detaylarını biliyorlar. Kızlar öyle güzel şeyler yazdılar, o kadar güzel fotoğraflarla renklendirdiler ki, benim dilim tutuldu, kendi sayfama eklemem bu kadar uzun sürdü (tabi bunda yoğun geçen haftasonu ve eşimin hastalanmasının da birazcık rolü oldu) Nihayet yazıyorum ve harika günümüzü bir de ben anlatayım ve o gün için yaptığım hazırlıkları, sizlere fikir olması için sıralayayım istedim.

Masa genel.3_z

Hoşgelesin 2011... Sanırım "hoşgelesin" tanımlamasını ilk bizim grup yaptı, "baby shower" partilerimiz için türkçe isim bulurken ve gördüğüm kadarıyla benimsenmiş ve yaygın şekilde kullanılıyor. Bu deyimi henüz aramızda olmayan, özlemle beklenen bebekler için kullandık. Şimdi de henüz başlamamış olan ve büyük umutlarla beklediğimiz 2011 yılı için kullanmak istedim. Tabi ki en büyük dileğim, herkes için sağlık, bunun dışındaki isteklerim, sağlık olmayınca anlamsız kalan şeyler...

Kolaj Ağaç.

Buluşma günümüzü Müge'deki buluşmamızda kararlaştırmıştık 11 Aralık olarak. Hemen mail zinciri başladı ve herkes gelebileceğini belirtti. (Buluşmamızda sadece Gülriz'cim eksikti, yokluğunu hissettik ama mazereti çok geçerli o nedenle affettik:) Hal böyle olunca bende biraz stresle karışık heyecan başladı. Çünkü açık büfe yerine mutlaka masa kurmak istiyordum ama evimizde hiç 12 kişi için masa kurmamıştım. Hatta sayı 8'in üzerine çıkınca açık büfeyi tercih ediyordum.

Masa detay kolaj

Bu defa biraz sıkışık olma riskini göze alarak masa için konsepti belirledim. Önce gümüş rengi diye düşündüm ama geçen sene de benzer bir hazırlık yaptığım için bu yıl kırmızıyı seçtim. Ona uygun kullanabileceğim malzemelerimi çıkardım, kitaplarımı karıştırdım ve listemi oluşturdum. Evde yapılacaklar, masa hazırlıkları ve yiyecekler olarak. Yiyecek kısmında listemi tamamlayamadım ama menümüz zaten yeterince zengindi eksikliğini hissetmedik. (Kendimi aklamaya çalışıyorum galiba).

Kolaj-evdeki

Hazırlık çalışmalarım 1 hafta öncesinden başladı, önce çam ağacımızı kurdum ve süsledim, sonra avizelerimde gördüğünüz süsleri hazırladım. Sandalyelerimizi süsledim. Buluşma öncesi perşembe ve cuma günü ise masamızı kurdum. Servisler, isim kartları, peçete katlamalar vakit aldığından bir kısmını önceden hazırlamıştım. Kokinaların (yeni yıl çiçekleri) sokaklara çıkması gecikince endişelendim ama neyse ki cuma günü iş dönüşü onlara da kavuştum ve düşündüğüm şekilde hazırlıkları tamamladım.


Masa genel

Neler mi yaptım? Sandalyelerimi kırmızı ve yeşil renkteki, kalınlıkları farklı kurdeleler ile bağlayıp, fiyonk yaptım ve fiyongun ortasına kozalak tutturdum. Beyaz örtü, kırmızı runner (şerit masa örtüsü) ve kırmızı peçete kullandım. Gümüş rengi supla ve ekru, çiçek tabaklarımı kullandım. Peçeteleri çatal ve bıçağı içine yerleştirecek şekilde katladım ve üstüne kırmızı kurdele ile tutturduğum kokina dalını koydum.

kolaj -detay
Masa üzerinde ise cam melekler, sedefli mumluklar, kokina ve çam dallarından oluşan mumluk ve çam ağacı şeklinde mumlar, kırmızı ve beyaz renkteki karanfiller, geyik şeklindeki isim kartlıkları, gümüş rengi minik taşlar, kırmızı gül yaprakları, minik melek ve kar tanesi süsleri vardı.

kolaj

Benim hazırlıklarım bunlardı, tabi masamız süslerle dolmuş olunca, yiyecekler için konsolu kullandık, orada da kırmızı runner, içine kokina koyduğum mumluklar ve servis malzemleri yerini aldı. Daha sonra ise o lezzetli günün nefis yiyecekleri.

Konsol
Tuzlularımız;
Hünerli Müge'den karaköy böreği
Karaköy böreği
Yemek Bahane Müge'den peynir topları (kızlar bir daha ki sefere aranıza girip dilek tutucam:)

Peynir topları1
Pınar'dan peynirli kıyır poğaça
Poğaça
Esra'dan yoğurtlu havuç salatası

havuç salatası
Fadime'den yaprak sarması

Yaprak Sarma
Benden ise yeniyıl salatası

Patates salatası_z
Tatlılarımız;
Münevver Ablacığımın nefis kahveli ve kestaneli makaronları, biz çok ısrar ediyoruz dönsün diye ama... Tabi dönüşü beklenen sadece Münevver Abla değil...

Kolaj-makaron
Ayşem'in çikolatalı birşeyleri:)

Kolaj-çikolataıl bişiy
Dilek'in bol baharatlı ve elmalı muffinleri

Elmalı muffin 1
Yasemin'in sultani lokumlu kütük pastası

Kolaj-kütük pasta
Benim hazırlıklarımın arasında yeralan panettone keki. Bu kek, İtalyanların yılbaşı döneminde yaptıkları kurutulmuş meyvelerle hazırlanan mayalı ve hafif şekerli ekmek kıvamındaki kekleri. Evde bulunan panettone kekini bende bu buluşma için süsledim. İçini oyduktan sonra (tamamen oymadım) bir tane nar, biraz kırmızı üzüm, kırmızı mumlar ve çam dalları ile süsleyip, sandalyelerde olduğu gibi, kırmızı ve yeşil kurdeleler ile bağladım.

Kolaj-panettone
Bir diğer hazırlığım ise yeniyıl nedeniyle yapacağımız çekiliş için oldu. Her birimiz kim için olduğunu bilmeden hediyelerimizi aldık ve o gün yaptığımız çekilişle birbirimize verdik. Ben de çekiliş için isim yazılı kağıtlar yerine, içine isimlerimiz saklandığı şans kurabiyeleri yaptım.

Kolaj- Şans Kurabiyesi
Bizler için çok keyifli olan bu günü çoçuklar ise böyle geçirdi:)

Kolaj-çocuklar
Mutlu günün mutlu kareleri....

Kolajlar-biz yeni
Bu güzel gün için hava koşullarına rağmen hepsi birbirinden lezzetli nefis yiyeceklerle gelen, harika fotoğraflar çekerek (Ayşem'e, Dilek'e, Müge'ye, Pınar'a ve Selen'e sonsuz teşekkürler) ve çok güzel sözlerle dolu yazılar yazarak yeni yıl çoşkumu ve umudumu arttıran altın kızlara çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca büyük incelikle düşünülerek alınmış keyifli hediyeleriniz için de çok teşekkürler.
Erken yeni yıl kutlamamızı bir de kızların dilinden okumak için;
Yemek Bahane Müge için buraya,
Berceste Dilek için buraya,
Peçete'den Notlar Ayşem için buraya,
Hünerli Bayan Müge için buraya,
Yanya-Evenez Selen için buraya,
Klübem Pınar için buraya,
Yasemin Mutfakta Yaso için buraya,
tıklayabilirsiniz. Daha fazla fotoğraf detay için ise sizi "Hoşgelesin 2011" albümüme yönlendiriyorum.
Yeni buluşmaların heyecanını yaşarken, herkese yeniyılda sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Bizlere ise daha çok buluşmanın olduğu, kutlanacak yeni bahanelerin olduğu bir yıl diliyorum. Bu arada ben gelecek yıl için konsept çalışmalarına başladım....
Masa ve konsol 1

13 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Berceste on 22 Aralık 2010 21:35 dedi ki...

Hersey muhtesemdi Neslihan. Tarif etmek mumkun degil. Emegine saglik. Kesinlikle senin bir dekorasyon, organizasyon sirketi kurman lazim ya da danismanlik yapman lazim :) Bu sofradan sonra baska sofralar cok sade kalacak :)

Kırmızı Mutfak on 22 Aralık 2010 22:17 dedi ki...

Müthiş bir sofra olmuş! Ellerinize, yaratıcılığınıza sağlık... Sofranız kadar güzel bir yeni yıl diliyorum size...

Eya on 23 Aralık 2010 00:25 dedi ki...

Hersey muhtesem...hangi kareye bakacagimizi sasirdik günlerdir...allah muhabbetinizi bozmasin, yeni yilda da güzel sofralari görelim insallah, sevgiler

zehra

munevver on 23 Aralık 2010 08:34 dedi ki...

Herşey için teşekkürler Neslihan Başka söze gerek yok.

Hepinizi seviyorum.

Güloanne mutfakta on 23 Aralık 2010 10:45 dedi ki...

Her yeni yıl başka bir güzel.. 2011 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.

Müge Hüner on 23 Aralık 2010 13:20 dedi ki...

Neslihancım;
Sözün bittiği yerdeyiz.
Hepimiz bloglarımızda dilimiz döndüğünce anlattık aslında ama ne desek az.
Sen bize kendimizi çok özel hissettirdin o gün.
Prensesliğini bizede aktardın :)
Ellerine, kollarına gönlüne sağlık.

Ben bir sonraki soframı ne zaman kurarım artık belli değil, küstüm valla sofra kurmaya :))

Öpüyorum koskocaman.

öznur on 24 Aralık 2010 12:16 dedi ki...

Sevgili Neslihan Hanım,

Bir süredir yabancı blog/siteleri yılbaşı sofra düzenlemeleri nedeniyle yakından takip ediyorum. İzleme nedenim özentiden uzak sadece sofra düzenlemesini önemsediğim ve gelen konuklarıma sunulan yemeklerin özelliği kadar görsel bir sunum yapmaktan kaynaklanıyor.Birkaç gündür yakından izlediğim Yasemin Hanım ve Müge Hanımın sitelerinde çıkan yazılardan sonra sizin blogunuza birşeyler yazmamak büyük eksiklik olacaktı.Hazırladığınız erken yılbaşı sofrası abartıdan uzak ince/kibar rafine bir zevki yansıtıyor. Zaten fotoğraflarınızdan içinizin güzelliği sanki yüzünüze yansımış gibi. Bizlerle bu güzel sofrayı paylaştığınız için size çok teşekkür ederiz.Bu kapsamda, güzel arkadaşlarınız, ailenizle birlikte sizin yeni yılınızı şimdiden kutlar, sağlık, başarı ve sevgi dolu, en önemlisi böylesine güzel sofralar dilerim. Sevgiler.

Meyra on 24 Aralık 2010 18:08 dedi ki...

sofranız bir harika olmuş:) diğer bloglardan bakıp çok beğenmiştim..ayrıntılı anlatmanıza çok sevimdim yeni fikirler oldu benim için:))
kırmızı tutkumdan dolayı ayrı bi sevdim:)
elinize sağlık, iyi seneler..
sevgiler..

KOVA KADINIYIM BEN on 24 Aralık 2010 21:28 dedi ki...

her sey cok güzel görünüyor.
cok itinalı ve zahmetle hazırlanmış bir sofra.
sıcak bir ortam
miniklerin de keyfi yerınde.
mutluluklar.

Ilker Erdem on 26 Aralık 2010 23:33 dedi ki...

Sevgili Neslihan gercekten hersey cok guzel hazirlanmis. Emegi gecen herkesi tebrik ederim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

harika bir sofra olmuş gerçekten, ellerinize sağlık.. :) benim küçük bir sorum var.. üzerinde top olan cam peçeteliğinizi nereden aldınız? birde onun içindeki peçetelerde çok hoş, onları da nereden aldınız öğrenebilirmiyim acaba??

fevkalade on 21 Aralık 2011 04:36 dedi ki...

Neslihan hanim,

Daha yeni kesfettim sitenizi. Nasil oldu ben de anlayamadim. Ordan oraya ziplarken, karsima ciktiniz:)
Masaniz, harikulede! Fevkalade demek istemiyorum, kendimi gostermeye calsiir gibi:)

Ellerinize emeginize saglik.

Ben size, kabalik addetmesseniz, bu masada kullandiginiz yemek takiminizi sormak istiyorum...Papatya gibi. Inanilmaz guzel. COk guzel...
Benim de olsa fena mi olur:)

Hersey gonlunuzce olsun...

Neslihan on 22 Aralık 2011 13:13 dedi ki...

Merhaba Fevkalade:)

Çok teşekkür ederim, ne güzel bulmuşsunuz beni:)

Rica ederim ne demek kabalık, tabaklarım Paşabahçe'den, neden fena olsun:) Şimdiden güle güle kullanın

İyi seneler, sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...