06 Temmuz, 2007

İKİ RENKLİ CHEESECAKE

iki renkli

Tam da mutfakta çok kalmıyorum derken yine tatlı tarifi...Cheesecake tutkunu olduğumu kesin yazmışımdır ama blogu izleyen herkes de kolayca anlayabilir, sık sık tarif yazmamdan farklı türlerini denememden. Kesinlikle çok zevk alarak tereddütsüz yediğim, yerken baygınlık vermeyen bir tatlı benim için.

Aslında bu cheesecake yeni yapılmış değil, 1-2 hafta önce arkadaşlarımıza giderken götürmüştüm, ama yazmaya fırsat bulamadım. Başka şeyler öncelik kazandı. Dün aynı tarifle muffin kalıbında küçük cheesecakeler yapınca artık yazayım dedim:) İşyerindeki arkadaşlarıma sözüm vardı cheesecake için, durum böyle olunca ben de bütünü işyerinde kesip servis yapmak eziyetli olur diye muffin kalıbını kullandım.


iki renkli (limonlu-kahveli)

Yukarıdaki büyük olan, kalbin yarısı limonlu, yarısı çikolatalı ve kahveli. Üzerini çikolata ile süsleyip, desen yaptım ve kahveli drajeler kondurdum. Altta görünenler ise iş yerine götürmek için yaptığım minik cheesecakeler. Tarif için limonlu cheesecake'ime yönlendireceğim sizleri, aynı tarifi uyguladım, sadece limon koymadan ikiye bölüp, yarısına espresso ve bitter çikolata ekledim. Afiyet olsun...

15 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Tuba on 7 Temmuz 2007 19:09 dedi ki...

Neslihan'cigim nefis olmus. Muhtesem. Ben de cheesecake tutkunuyum.Bayildim valla. Ellerine saglik, sevgilerimle,

ufukmutfakta on 9 Temmuz 2007 11:34 dedi ki...

Neslihan hem görüntüsü hemde tek kalıpta iki ayrı tat olması açısından süper bir tarif vermişsin. Ellerine ve yaratıcılığına sağlık. Sevgilerimle....

Neslihan on 9 Temmuz 2007 12:20 dedi ki...

Çok teşekkürler Tuba ve Ufuk, afiyet olsun:)
Sevgiler

ayseyaman on 9 Temmuz 2007 19:38 dedi ki...

Sevgili Nesli,
cheesecake'in süslemesi bir başka güzel olmuş, ellerine sağlık. Canım yine farkını koydun ortaya. :))
Limonlusuda pek güzel görünüyor..
Sevgilerle

Pasta Cafe on 10 Temmuz 2007 11:33 dedi ki...

Neslihan, sen neler yaptın böyle. harika görünüyorlar gerçekten de. Bir cheesecake aşığı olan ben görüntüye bayıldım. Tadı kimbilir nasıldır. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

canımcım;
ben görüntüye bayıldım ama keşke biraz daha ayrıntılı anlatsan çok sevineceğim
hani yapmak istersek diye
:):):):)

harikalar canım ellerine sağlık
sevgiler

Müge Hüner on 10 Temmuz 2007 13:08 dedi ki...

Neslihancım,
Görüntü süper, bayıldım tek kelime ile. hemen tarifine bakıp not alacağım, üstünün süslemesini erimiş çikolata ile mi yaptın, yoksa çikolata sos ilemi?
Ellerine sağlık, muhteşem görünüyor.

Burçin'in Denemeleri on 10 Temmuz 2007 13:39 dedi ki...

Neslihan tek kelimeyle muhteşem görünüyorlar. Tadına bakmak istedim çok :))
Sevgiler,

Neslihan on 10 Temmuz 2007 14:38 dedi ki...

Esra'cım, link verdiğim tarifteki aşamaları yaptım, yalnız limon koymadan ikiye ayırdım ve birine limon, diğerine kahve ve çikolata(benmaride eritilmiş) ekledim ve kalıba önce limonlu karışımı koydum biraz eğik tutarak, sonra çikolatalı karışımı koydum, tabi tam ortadan olamadı ama üst tarafını düzelterek ayarladım, tekrar yaparken yapım aşamasını da çekmeye çalışacağım, malum tek başına yaparken fotoğraflamak zor oluyor:) Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Afiyet olsun:)
Sevgiler

Sevgili Müge, üzerine benmaride erittiğim beyaz ve bitter çikolata kullandım, ama çikolata sosla da olur, hatta üzerine desen yapmak öyle daha kolay oluyor, kestaneli de kullanmıştım, dr otker'in beyaz çikolata sosu da var nasılsa, zaten normal servis yaparken bu sosları kullanıyorum ben. Çok teşekkür ederim ve afiyet olsun:)
Sevgiler

Sevgili Burçin, öncelikle hoşgeldin, yorumun için çok teşekkür ederim, ben de sana ikram edebilmeyi çok isterdim, gerçekten leziz oldular yiyenlerin hepsi beğendi. Bakarsın sana da ikram etme şansım olur:) Şimdiden afiyet olsun:)
Sevgiler

Neslihan on 10 Temmuz 2007 15:07 dedi ki...

Sevgili Ayşecim, sıralamayı şaşırmış oldum yorum yazarken ama sana yazdım sanıyordum, baktım ki yazmamışım:( kusura bakma canım.
çok teşekkür ederim, görüntüleri kadar lezzetleri de güzel, yani tavsiye ederim:)
Sevgiler

Sevgili Özlem sen de kusura bakma, sana da yazdım sanmıştım, sonra gelen yorumları önce cevaplamış oldum:(
Çok teşekkür ederim, tadı da gerçekten güzel oldu, cheesecake sevenlerin kesin seveceği bir tat, afiyet olsun:)
Sevgiler

Yayla Sakızı on 11 Temmuz 2007 00:34 dedi ki...

Sevgili Neslihan,bloguna her zaman keyifle bakıyorum.Hepsi birbirinden güzel.Cheescake üstüne bal kaymak oldu.Hemen yaptım.Seninki kadar olmasada benim yaptığımı da yiyenler çok beyendi.Her şeyden önce ben beyendim.Ellerine sağlık canım.Teşekkür ederim.

Selen on 11 Temmuz 2007 10:57 dedi ki...

Allahım bu ne güzel görüntü böyle. İş arkadaşın olabilir miyim Nesloş? :) Söke Un paketinden sonra iş arkadaşlarını fırının olmadığına ikna ettin herhalde :)
Sevgiler

Neslihan on 11 Temmuz 2007 16:25 dedi ki...

Fatoş Hanım, merhaba, sayfama ziyaretinize çok teşekkür ederim, takip edip tariflerimi uygulamanızdan mutluluk duydum, eminin sizinki de en az benim ki kadar lezzetli olmuştur.
Sevgiler

Selencim seni bizim buraya transfer edelim diycem ama o kadarına gerek yok ilk buluşmamızda sizler için yapıp, getireceğim:)
Söke Un paketini saklı gizli getirdim, tabi zor olacaktı açıklamak:)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar...
blogunuzu yeni farkettim.. çok geç kalmışım diye hayıflanmadan da edemedim... tarifler harika... ellerinize sağlık

Neslihan on 17 Ağustos 2007 11:02 dedi ki...

Çok teşekkür ederim Hilal Hanım, her zaman beklerim.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...