27 Aralık, 2010

CEPLİ PEÇETE KATLAMA

Peçete Katlama


Bu bol kırmızılı sofradan sıkılacaksınız sonunda sanırım. Neyseki benim çok fazla yeni tarifim yok bu masada, bir şans kurabiyesi var onun macerasını da önümüzdeki yazılara saklıyorum. Niye macera derseniz, davet sabahı, son hazırlıklar sırasında ellerimi yakarak hazırladığım bu tarifle yaşadıklarımı başka türlü adlandıramadım:)

Peçete Katlama

Masamızı güzelleştiren hazırlıklardan biriydi içinde servislerin olduğu açık zarf şeklindeki peçete ve kokinalar. Peçete halkalarını sevmeme rağmen masayı 12 kişilik hazırlıyor olduğum için bu katlamayı tercih ettim yer tasarrufu sağlamak amacıyla. Masayı kurunca da peçete halkasıyla olabileceğinden daha çok sevdim:) Aslında ismini tam koyamadım, son katlama öncesi açık zarf gibi görünüyor ama içine servis konulacak bir cep yaptığımız için bu ismi uygun gördüm. Aşağıdaki kolajlarda katlama aşamaları görünüyor. Bu zevkli katlamayı yılbaşı masalarında kullanmak isteyenler ve Yasemincim için yazıyorum:)



Peçete Katlama


Kare bir peçeteyi (40*40 veya 50*50 cm ebadında tercih ediniz) 4 kat kare olacak şekilde katlıyoruz. (1, 2 ve 3. aşamalar)
4. aşamada katlı ucundan 1 kat alıp, karenin ortasına gelecek şekilde üçgen katlıyoruz.
5. aşamada katladığımız üçgeni, karenin yine ortasına gelecek şekilde tekrar katlıyoruz.
6. aşamada 4. ve 5. aşamalarda katladığımız kısmı, karenin ortasını geçecek şekilde tekrar katlıyoruz.

Peçete katlama


7. aşamada peçetenin 2. katını, diğer köşeye gelecek şekilde katlıyoruz.
8. aşamada katladığımız ucu ortaya gelecek şekilde üçgen yaparak katlıyoruz.
9. aşamada 8. aşamada katladığımız bölümü ortaya karenin orta çizgisine gelecek şekilde tekrar katlıyoruz.
10. aşamada ise, son katladığımız bölümü aynı yönde tekrar katlıyoruz.
11. aşamada peçetemizin tersini çeviriyoruz ve fotoğrafta gördüğümüz gibi, 3 eşit parça oluşturup birini alta katlayarak 12. aşamadaki görüntüyü elde ediyoruz.

Peçete Katlama

14. aşamada, oluşan 3 eşit parçanın diğer parçasını da içe doğru katlıyoruz ve 15. aşamada görüldüğü gibi, peçetenin sağ alt köşesini, sol alt köşesinde oluşan cebin içine yerleştiriyoruz. Ön yüzünü çevirerek peçete katlamamızı tamamlıyoruz.


Peçete Katlama


Peçetelerimizin cebine çatal bıçak servislerimizi 18. aşamada olduğu gibi yerleştiriyoruz. (İsterseniz üzerine de koyabilirsiniz) Kokina dalı, kozalak, fiyonk veya başka bir çiçekle (örneğin karanfil) süslüyoruz. Sadece kurdele ile fiyonk da olabilir. Benim sandalyelerde yaptığım gibi, kırmızı peçeteye ekru veya yeşil kurdele ile şık kombinler yapılabilir. Nice güzel sofraya...

Masa- peçeteler

3 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

ÇAK Çikolata ve Pasta on 28 Aralık 2010 09:27 dedi ki...

Çook güzel. Zaten kırmızı masanızdan esinlenerek ben de yılbaşı için kırmızı bir masa hazırlamaya başladım. Çok merak ediyordum bu peçete katlama şeklini. Paylaştığınız şeyler için çok teşekkürler. Hakikaten de çok çok zevklisiniz. Şimdiden yeni yılınızı kutluyor daha nice sağlıklı, mutlu yıllar geçirmenizi diliyorum. Yeni yılda yazılarınızı, güzel sofralarınızı ve tariflerinizi dört gözle bekliyorum.. Kucak dolusu sevgiler..

Çiğdem Acar Kıvrak
http://pastacicigdem.blogspot.com

Yasemin on 30 Aralık 2010 12:36 dedi ki...

ay benim için mii :)))) ayy çok teşekkür ederim! süper bir kaynak oldu!

Hayatın Ta Kendisi Lokantası on 13 Ocak 2011 23:56 dedi ki...

süper olmuşlar. en kısa zamanda bu şekli deneyeceğim.. teşekkürler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...