11 Nisan, 2007

KAHVE LİKÖRÜ VE EV YAPIMI ÇİKOLATALAR

Likör yapmaya evlendiğim zaman başladım. Kahve likörü... Sonra çilek, vişne, süt ve incir likörü de denedim. Kahve likörü bunlar arasında en zahmetsiz olanı. Bu tarifi özellikle arkadaşımız İrem için veriyorum. Yapımı kolay ve bekledikçe aroması yerleşip, tadı güzelleşen bir likör.
Ev yapımı çikolataları ise sütlü, beyaz ve bitter kuvertürle evdeki silikon kalıpları kullanarak yaptım. Deniz kabukları ve balıklar. Evde çikolata yapmak yaratıcılığınıza bağlı, istediğiniz aromaları ekleyip kalıplarda şekil verebilirsiniz. Tabi benmari şeklinde erittiğimiz çikolataları, buzdolabında dondurmamalıyız, çünkü üst yüzeyleri beyazlaşıyor. Yapması son derece zevkli, sunumu da çok şık. Misafilerimize ev yapımı likörlerle beraber bu çikolataları ikram etmekten çok hoşlanıyorum.

Malzemeler:

-1/2 litre su
-2 su bardağı şeker
-8 ymek kaşığı nescafe
-1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
-1 şişe 35cl'lik votka

Yapılışı:

Suyun içine kahve ve şekerimizi ekleyip, karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip, ılımasını bekliyoruz. Ilıyan karışıma votkayı da ekleyip soğutuyoruz. Likörü bu şekilde de içebiliriz. Ama tavsiyen en az 30 gün dinlenmesidir. Afiyet olsun...

2 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

Neslihancigimin kahve likörünü tattigimda cok etkilendim. Mutfagindaki lezzetleri bizlerle paylasmasi fikrini destekliyor ve tesekkür ediyorum.
Irem Ferhatoglu

Öğrenci :) dedi ki...

Yaptım likörü ama çok şekerli oldu.Onun dışında tadı gerçekten çok güzel isteyen benim gibi biraz karanfil ve tarçın ekleyebilir lezzet katıyor .Bir sonraki yapışımda 1 bardaktan biraz daha fazla şeker koyarım heralde. Tarif için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...