10 Nisan, 2007

ÜÇ KAT TAT BÖREĞİ-PASTIRMALI BÖREK



Bu böreğin tarifi ablamdan. Kabaklı börek yapmak için yufka almıştım ve ablam bu böreği o kadar anlattı ki eve gidip denemeye karar verdim çünkü aşçı yamağı da pastırmayı çok sever. Böreğin adı reyhan böreği imiş ben çok beğenmedim bu ismi ve üç kat tat böreği demeyi uygun buldum. Sıcak tüketilmesi gereken son derece lezzetli bir börek.

Malzemeler:

-3 adet yufka
-300 gr kaşar peyniri
-200 gr çemensiz pastırma
-4 adet havuç
-1 kg ıspanak
-1 adet yumurta
-Yufkaların arasına sürecek kadar tereyağ
-Susam ve çörekotu

Yapılışı:

Öncelikle ıspanaklarımızı hazırlıyoruz. Sadece yaprak kısmlarını alarak, doğrayıp, çok az yağ ile hafif kavuruyoruz. 1 kg fazla gibi geliyor ama sadece yaprakları aldığımız için ve piştiğinde miktarı çok azalan bir sebze olduğundan, daha az kullanmamanızı tavsiye ederim. Havuçlarımızı da rendeleyip kavuruyoruz. Kaşar peyniri de rendeliyoruz. Pastırmaları bütün veya doğrayarak kullanabilirsiniz. (ben bütün olarak kullandım) İç malzememiz hazır, böreğimizi yapabiliriz.
1. yufkamızı açıp, içne fırça ile ince bir tabaka tereyağ sürüp, ıspanakları yayıyoruz. 2. yufkayı yağlayıp, pastırma ve kaşar peynirini, 3. yufkayı yağlayıp, kavrulmuş havucumuzu koyup, yufkaları rulo yaparak sarıyoruz. Ortadan ikiye kesip, üzerine yumurta sarısı sürerek, susam ve çörek otu ile süslüyoruz ve 170 derece fırında(önceden ısıtılmış) 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Paçangaya alternatif olabilecek daha sağlıklı bir börek. Afiyet olsun...


0 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...