10 Eylül, 2007

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM; SAKLI GÖL VE KARAMELLİ CHEESECAKE

Sonunda toparlandım ve kaldığımız yerden devam ediyorum. Geçen bir haftada tatil sonrası işler ve yazın bitişinin hüznünü üzerimden atmaya çalıştım ve artık hazırım. Sizler nasıl hissediyorsunuz bilmem ama ben yeni yıla yaz bitince başlıyormuş gibi hissediyorum ve yaz bitişini atlatmam uzun sürüyor. Havalar değişiyor, okullar açılıyor, kış hazırlıkları başlıyor böyle olunca da yeni bir döneme başladığımızı hissediyorum ki, genelde de öyle oluyor.
Tatil öncesi yazımda Muğla'dayken gittiğim yerlerden bahsetmiştim. Saklı Göl'de bunlardan biri, Marmaris tarafında Sedir Adası'na giderken oklarla ulaşabileceğiniz bir yer ve yolunuz düşerse mutlaka görmenizi öneririm. Doğa muhteşem ve çok güzel bir tesis yapılmış, hamaklar, ağaçlar, restoran, göl harika. Sedir Adası dönüşü anne ve kızları ekibi olarak gittik tabi yanımızda sevimli ve yaramaz bir ufaklık da vardı, gerçi orada geçirdiğimiz sürede uyuyarak, bizim rahat sohbet etmemize ve iyice dinlenmemize imkan sağladı. Saklı Göl'deki Meşşk Cafe Restoran'ı çok beğendik, yemekler ve sunumlar harikaydı, aşağıda balık dolma ve kızarmış dondurmanın fotoğrafı var, balık kavurması, salata ve balık çorbasını ise açlığımızın telaşı ile yemeden görüntüleyemedim ama sunumun ve lezzetin süper olduğunu söyleyebilirim. Yemekten sonra ise kısa göl yürüyüşümüz yapıp, hamakların keyfini çıkarıp eve döndük. Gidilecek yerler listesine eklemenizi tavsiye ederim.




Tabi ekip toplanınca boş durmadık, güzel ve yeni tarifler yapıp, lezzetlerini paylaştık. Karamelli soğuk cheesecake de bunlardan biri. Tarifi Selda'da gördüm ve hemen denenecekler arasına aldım ve Muğla buluşması olunca tarifi orda denedik, Selda'nın ki kadar güzel görünmüyor ama gayet lezzetli ve yaz sıcağında tavsiye edilebilecek bir tatlı. Orjinal tarife verdiğim linkden ulaşabilirsiniz, ben yine de ekliyorum.

Malzemeler:

- 250 gr un haline getirilmiş kakaolu büskivi
-150 gr eritilmiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 20 gr tereyağ(karamel sos için)
- 300 ml krema
- 50 gr sütlü çikolata
- 3 çay kaşığı gelatine
- 60ml su
- 500 gr labne peynir
- 1/2 cup pudra şekeri
- 2 paket Mars ve 2 paket Metro çikolata

Yapılışı:

Büskivileri un haline getirdikten sonra eritilmiş yağ ile karıştırıp kalıba iyice bastırarak yayıyoruz ve üstünü hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Esmer şeker , 20 gr tereyağı ve 2 yemek kaşığı kremayı küçük bir tencerede düşük ateşde şekerler eriyinceye kadar karıştırıp bekletiyoruz. Çikolata ve 2 yemek kaşığı kremayı da çikolata eriyene kadar düşük ateşde karıştırırıp hazırlıyoruz. Jelatini 60 mlsu ile benmari yöntemiyle ısıya dayanıklı bir kapda eritiyoruz. Çok sıcak ama kaynamayacak bir kıvama geldiğinde kapatıp ve 5 dk soğumasını bekliyoruz.

Ön hazırlıklarımızı tamamladık. Labne peyniri ile pudra şekerini çırpıyoruz. Başka bir kapta geriye kalan kremayı yumuşak ve köpüklü bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Peynirli karışımı, çırpılmış kremayı, jelatini ve ufak parçalara böldüğümüz mars ve metro barları ekliyoruz. Büskivilerin üzerine bu karışımın yarısını döküyoruz ve esmer şeker ile yaptığımız sosun yarısı ile eritilmiş çikolatanın yarısını döküp bir bıçak yardımıyla ileri geri çizerek mermer görüntüsü oluşturuyoruz. Daha sonra peynirli karışımın kalan kısmını koyup, yine şeker ve çikolata soslarını koyup aynı mermer görüntüsü işlemini tekrarlıyoruz. 3 saat buzlukda beklettikden sonra servis yapabiliriz ama tüm cheescakeler gibi 1 gün sonra servis yapılırsa lezzeti çok daha güzel oturmuş oluyor. Afiyet olsun...

6 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

NiNo on 11 Eylül 2007 01:45 dedi ki...

ellerine saglik canim fotolarda mamalarda harika

Burçin'in Denemeleri on 11 Eylül 2007 09:25 dedi ki...

Ellerine sağlık Neslihan'cığım. Ben de artık bir cheesecake pişirsem iyi olacak. Bakıp bakıp özenmekle olmuyor böyle. :))
Sevgiler,

Müge Hüner on 11 Eylül 2007 12:28 dedi ki...

Neslihancım;
Fotoğraflar çok güzel, gidesim geldi saklıgöl e hemen.Cennet gibi sanki:) Bu kadar keyfin ardından, akşamüstü çay keyfi yaparken yanında harika da bir cheesecake, of of. Daha ne olsun. Bundan iyisi Can sağlığı.

Aybike Ceylan on 11 Eylül 2007 19:42 dedi ki...

Hepsi cok guzel, resimler, cheesecake, elerine saglik.
Sevgiler

Neslihan on 11 Eylül 2007 22:19 dedi ki...

Nihancım, çok teşekkür ederim.
Sevgiler

Burçincim, eminim harika şeyler yaparsın, teşekkür ederim.
Sevgiler

Mügecim, gerçekten öyle cennet gibiydi, cheesecakeli çay keyfide cabası oldu dediğin gibi, mutlaka not et ve oralara gidince gör, Sinan eniştenin de çok beğeneceğinden eminim:)
Sevgiler

Aybike, çok teşekkür ederim, afiyet olsun:)
Sevgiler

Unknown on 12 Eylül 2007 13:37 dedi ki...

Ellerine sağlık Neslihan'cığım deneyipde beğenmiş olduğunuza sevindim .
Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...