17 Haziran, 2014

YENİ BİR ÇAY SOFRASI VE BAKLAVA YUFKASI İLE FİNCAN BÖREĞİ



Geçtiğimiz günlerden bir çay sofrası. Ocak ayında kardeşim, Ankara'dan bizi ziyarete geldi. Ben de bu vesile ile güzel bir çay sofrası hazırladım. Uzun süredir kullanmak için bahane aradığım zeytin desenli masa örtümü tercih ederek, renkli bir sofra hazırladım. (Örtümü Floransa gezimiz sırasında almıştım.) Blogun takipçileri bilir, genelde daha düz, sade ve az renkli şeyleri tercih ediyorum ama bu örtüyü çok severek almıştım, bir kış günü de olsa evi renklendirerek kullanmış oldum.


Menümüzü yine Floransa'dan aldığım demlik şeklindeki minik kara tahtanın üzerinde görebilirsiniz. Masamızı mis kokusuyla fulyalar süsledi ve yılbaşından sonra tembellik edip (biraz da sevdiğimden) kaldırmadığım yeni yıl süslerini de fonda görülüyor.


Tuzlu kısmında kolajda görülen ve tariflerini daha önce paylaştığım mercimek köftesi, (kırmızı mercimek ile yaptım) yoğurtlu-cevizli kabak salatası, (sadece kabak ile yaptım) kurutulmuş domatesli, peynirli-zeytinli kiş ve pırasa köftesinin yanısıra fotoğrafını çekilmeyen zeytinyağlı yaprak sarması vardı.


Tatlı kısmında ise bir süredir yan tarafta gelecek tarif olarak gördüğünüz elmalı rulo ve kahveli ve gevrekli kurabiye vardı.
Kahveli-gevrekli kurabiye sonraki günlerde farklı bir görünümle tekrar yapıldı ve ilerleyen günlerde sayfamda olacak.


Menü için yeni olan 2 tatlı tarifinin yanısıra, mevcut tariflerin farklılaştırılmış hali diyebileceğimiz bu fincan böreklerini hazırladım. Fincan böreğini baklavalık yufka ile yaptım. İç harcı için daha önce yazmış olduğum sarıyer böreği için hazırladığım harcı kullandım ve yine daha önce yazmış olduğum fincan böreklerinin yapılış şeklinde hazırladım. Afiyet olsun...

1 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Unknown on 18 Haziran 2014 16:05 dedi ki...

ellerine sağlık herşey çok güzel görünüyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...