20 Nisan, 2007

MUZ AROMALI, PEYNİR KREMALI KEK


Bu cupcake'leri epey önceden yapmıştım ve hem peynir kremalı, hem de sade olarak çok beğenerek yedik. Muz aroması çok güzeldi, aynı şekilde çilek aromalı da yapabiliriz. Keki yaptıktan sonra istediğimiz şekilde krema ile süsleyebiliriz. Ben peynirli yaptım, krem şanti veya çikolatalı kremalar ile de kaplayabiliriz keklerimizi. Tarif şöyle:

Malzemeler: (20 muffin için)

-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-4/5 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında) (1/2 su bardağı sıvıyağ da olabilir)
-1 paket muzlu puding karışımı
-2 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu(isteğe bağlı)
-200 gr krem peynir
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı vanilya
-1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Yumurtalarımızı ve şekerimizi iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Tabi bu işlemi yumurta aklarını ve sarılarını ayırarak yaparsak daha iyi kabarırlar. Sonra sırasıyla yağımızı, sütümüzü ve toz haldeki muzlu puding karışımını ekliyoruz. Ayrı bir kapta karıştırdığımız vanilya, kabartma tozu ve un karışımını da ekleyip, son olarak istersek haşhaş tohumlarımızı ilave ediyoruz. Muffin kalıbımıza kağıt kalıplarımızı yerleştirip, (muffin kalıbımız yoksa, marketlerde satılan cupcake kalıpları var kağıttan, onları kullanabiliriz, çok da şık görünüyorlar üstelik) kek karışımımızdan kalıplarımızın yarısına gelecek kadar koyup, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişme süresi fırına göre farklılık gösteriyor, özellikle bu kekler küçük olduğu için daha çabuk pişiyor o nedenle kürdan testi yapmakta fayda var diye düşünüyorum ama benimkiler 30 dakikada piştiler.
Üst kreması için krem peynir, pudra şekeri, (şeker miktarını arttırabilirsiniz) tereyağ ve vanilyayı mikserde iyice karışıncaya kadar çırpıp, krema torbasına koyup, soğuyan keklerimizin üzerine sürüyoruz. Bu işlemi servis sırasında yaparsak iyi olur, krema uzun süre beklerse kuruyup, sertleşebilir. Ben üstünü meyveli şekerlerle süsledim, taze meyvelerden de koyabiliriz. Afiyet olsun...

0 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...