08 Ağustos, 2009

NİŞAN DAVETİ ve NİŞAN KURABİYELERİ

NİŞAN DAVETİ
Söz verdiğim gibi ilk tarif yazım Nişan Daveti. Daha önce bahsettiğim gibi, Buket'in nişanı evde yapıldı, 39 kişilik ev daveti için hep birlikte hazırlanınca, başarılı bir sofra oluşmuş oldu. Geçen sene hazırladığım "sürpriz doğum günü partisi"nden sonra evde kalabalık bir davet üzerine deneyimim artmıştı. Nişan için yaptığımız hazırlık sonucunda ev davetlerinin göz korkutmaması gerektiğini düşünmeye başladım. İyi bir planlama ve yakınlarınızdan alacağınız destekle herşeyin üstesinden geliniyor. Ben de kendi deneyimimizi menümüzle birlikte sizlere aktarmak istedim belki yardımcı olur düşüncesiyle.

Nişan için önce menüyü oluşturduk ve kimin ne hazırlayacağını belirledik. Nişan gününden önce yemeklerin büyük bölümü hazırlanmıştı, nişan günü pişirme işleri ve servis hazırlıkları kalmıştı. Nişan günü sabah saatlerinde masamızı, servis için gereken tabak, bardak, kadeh, peçete gibi şeylerin yanısıra, masa süslerimizi hazırladık. Nişan saatlerine yakın yiyecekleri süsleyerek masamıza aldık ve sıcakları pişirdik, yakınlarmızın yaptığı yiyecekler de gelince masamız hazırlanmış oldu. Menümüzde;











-Patates topları -Peynir topları










-Zeytinyağlı yaprak sarma -Etsiz çiğ köfte










- Soya soslu kremalı tavuk -Misket köfte










- Peynirli kanepeler - Tavuklu kanepeler










-Zeytin ve muhammaralı kanepeler -Ispanaklı ve peynirli börek










- Haydari - Rus Salatası












- Havuçlu kereviz salatası - Nişan Kurabiyeleri

Nişan kurabiyelerini geçen sene kardeşimin nişanın da olduğu gibi ben hazırladım. Bu defa kızımızın nişan kıyafeti kırmızı ve tek omuz bir elbise olduğu için kurabiyelerde bu elbise ve aşk ekseninde modellendi. Tarif için bu sayfaya bağlanabilirsiniz. Kurabiyelerin diğer modelleri aşağıda. Daha büyük resimler için flickr sayfama gidebilirsiniz.


Nişan Kurabiyeleri
Davette yeralan peynir ve patates toplarının yanısıra, soya soslu, kremalı tavuğu ve kurabiyeleri ben hazırladım. Misket köfte, ıspanaklı ve peynirli börek, etsiz çiğ köfte ve zeytinyağlı yaprak sarmayı kayınvalidem, kanepeleri adı gibi olan Hüner Teyzemiz, haydari ve rus salatasını Tamer Dayımız, tek başına fotoğrafı olmayan ama masada görülen barbunya pilakiyi Sezgin Yengemiz ve kereviz salatasını kayınvalidemin komşusu hazırladı. Sitede yer alan tariflerin linklerini ekledim, üzerlerine tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz. Diğer tarifleri de sırayla ekleyeceğim.
Bu özel günün harika nişan pastasını ise Pelin hazırladı. Pelin de blogu olan bir pastacı, sayfasını ziyaret ederek harika pastalarından siparişte bulunabilirsiniz.

Nişan gününün diğer detaylarını aşağıdaki kolajda bulabilirsiniz. Güzel davetler için kolay gelsin ve afiyet olsun....

Nişan sofrasından

3 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

MERHABALAR,

hazırladığınız kurabiyeleri çok beğendim. acaba isimleri nasıl yazdınız? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Neslihan on 27 Aralık 2010 10:05 dedi ki...

Merhaba isimsiz yorumcu,

İsimleri şeker hamuruna baskı yapmamızı sağlayan bir set var, pasta malzemleri satan yerlerde bulabilirsiniz

Sevgiler

eda on 6 Ocak 2011 10:27 dedi ki...

harikaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...