03 Ağustos, 2007

KAHVELİ MİNİK YILDIZLAR ve FINDIKLI KURABİYE ORDUSU

Yaz rehaveti ile blog yavaş ilerliyor maalesef, yeni şeyler yapamıyorum çünkü yenmiyor, ama önümüzdeki günlerde biraz hız kazanacağınız diye umuyorum, çünkü bunun için sebepler var:) Kahveli minik yıldızları geçen hafta, fındıklı kurabiye ordusunu ise daha önce yapmıştım. Sizleri aynı görüntüyle sıkmak istemediğim için iki tarifi birden yazmaya karar verdim. Kahveli minik yıldızları doğaçlama yaptım, fındıklı kurabiye ordusu ise Ayşem'in reçetesi.
KAHVELİ MİNİK YILDIZLAR

Kahveli minik yıldızları, tek kişilik ayak üstü ikramlara uygun olması amacıyla yaptım. Hamuru hazırlamak kolay, tek zorluk küçük kalıplarla çalışmak, çünkü zaman alıyor. ama buna değiyor çünkü çok lezzetliler, tek sorun minik oldukları için çerez gibi yemeye başlıyorsunuz ve kaç tane yediğinizi anlamıyorsunuz.
Tazeliğini 1 hafta koruyabilen, kurabiye kavanozuna atıştırmalık olarak koyabileceğimiz kurabiyeler olduğunu söylemeliyim. Ben küçük kalıp kullandım ama aynı hamurla daha büyük kalıplarla veya yuvarlayarak kurabiye yapıp, çay servisleri için hazırlayabilirsiniz. Türk kahvesi yerine de espresso veya nescafe kullanabilirsiniz. Tarif şöyle;

Malzemeler:
-1 paket çikolatalı, fındıklı puding
-1 yemek kaşığı türk kahvesi
-150 gr tereyağ (oda ısısında)
-10 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:

Kuru malzemeleri birbiriyle karıştırdıktan sonra, tereyağ ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve kolay şekil vermek amacıyla yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Hamurumuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, kalıplarla şekil veriyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun...

FINDIKLI KURABİYE ORDUSU

Fındıklı miniklerin tarifi Ayşem'den tükkanda tadına baktığımda ben de yapmalıyım demiştim, kurabiye yemeye direnen Aşçı Yamağı'da çok sevince yapmak şart oldu ve bende yaptım. Blog gezilerim sırasında aynı duygularla Selen'in de yaptığını görmüştüm. Kurabiyeler çok lezzetli ve minik kahveli yıldızlarda olan sorun bunlarda da var; ne kadar yediğinizi bilemiyorsunuz. Tarifin orjinali burada, benim uyguladığım ise aşağıda. Bu ölçü ile 70 tane kurabiye yaptım.

Malzemeler:

-125 gr tereyağ (oda sıcaklığı)
-1,5 su bardağı un (elenmiş)
-1 paket vanilya
-2 çorba kaşığı şeker
-1 su bardağı dövülmüş fındık
-1,5 çorba kaşığı tarçın
-1,5 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Tarçın ve pudra şekeri dışında bütün malzemeleri yoğuruyoruz ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Küçük toplar halinde şekil vererek önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınınca tarçın ve pudra şekeri karışımına buluyoruz. Burada dikkat edilecek noktalar Ayşem'in "Peçete Notlar"ında yazıyor, fındıkları daha önceden fırınlayarak daha lezzetli kurabiyeler elde edeceğimizi, fırından çıkardığımız kurabiyeleri tel ızgara üzerine alırsak pişmeye devam etmeyeceklerini ve kurabiyeleri ılımadan tarçın ve pudra şekeri karışımına bularsak, pudra şekerinin eriyip, kurabiyelerin renklerinin değiştiğini belirtmiş (ben maalesef bu hataya düştüm, fotoğraflardanda görebileceğiniz gibi kurabiyelerin rengi biraz koyu oldu ve yüzeyinde toplandı karışım) ben de buraya fındıkları çok küçük çekmemenizi tavsiye edeceğim, biraz irice dövülürse, kurabiyeyi daha lezzetli yapıyor. Afiyet olsun.

14 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Müge Hüner on 4 Ağustos 2007 11:37 dedi ki...

Neslihancım,
Pudingli kurabiye rüzgarına sende kapıldın sonunda:) Kahve de süper yakışmıştır, mutlaka bende deneyeceğim, kahve ve çayın yanında kurabiye ye bayılıyorum çünkü. Mini Kurabiyelerin ise tadına bakma şerefine nail olduğum için, süper olduğuna eminim.Ellerine sağlık.

Unknown on 5 Ağustos 2007 23:55 dedi ki...

Ellerine sağlık Neslihan her iki kurabiyede çok lezzetli görünüyor. Özellikle kahveli kurabiyenin tarifi çok ilginç geldi bana ilk fırsatda deneyeceğim. Sevgiler..

Burçin'in Denemeleri on 6 Ağustos 2007 15:03 dedi ki...

İkisi de çok orijinal ve lezzetliye benziyor. İlk yaptığım kurabiyeler bu kurabiyeler olmalı.
Ellerine sağlık Neslihan'cığım.
Bugün yanımda tatlı birşey yok. Şimdi gidip makineden en azından bir brownie almam lazım nefsimi köreltmem için . :))
Sevgiler,

Evcilik Lezzetler on 7 Ağustos 2007 09:07 dedi ki...

Her iki kurabiye de nefis görünüyor.Ellerinize sağlık. Hay Allah hepsini denemek istiyorum ben hepsini :))
Sevgiler...

Selen on 7 Ağustos 2007 12:26 dedi ki...

Nesloşcum,
Ayşem'in kurabiyeleri ikinciye de yaptım. Hem de bir doğumgünü daveti için :) Benim listede ön sıralarda artık. Senin kahveli tarifine de bayıldım. En kısa zamanda onu da denemek lazım. Ayşem'e getirdiğin pudingli kurabişlerden sonra eminim ki bu da çok lezzetli olmuştur.
Öpüyorum

Neslihan on 7 Ağustos 2007 14:44 dedi ki...

Mügecim, gerçekten öyle oldu, ama lezzetli ve kolay bir tarif ve çeşitlendirmekte mümkün, kahvelisini de seveceğini tahmin ediyorum, tavsiye ederim. Teşekkürler canım, afiyet olsun:)
Sevgiler

Sevgili Selda hoşgeldin, teşekkür ederim, her ikisi de gerçekten lezzetli kurabiyeler ve kesinlikle tavsiye ederim.
Sevgiler

Burçincim, haklısın blog gezileri iştahımızı açıyor:) Her ikisi de güzel kurabiyelerin, beğeneceğini düşünüyorum, afiyet olsun brownie:)
Sevgiler

Sevgili Burcu, çok iyi anlıyorum, çünkü ben de "bunuda yapmalıyım, bunu da" diye dolaşıyorum blogları, denemeni tavsiye ederim, teşekkürler
Sevgiler

Selencim, tarçınlılar benim de favorim kesinlikle, ama ona benzer birşeyler düşünürken kahvelileri yaptım, yiyen herkes çok beğendi, sana da tavsiye ederim, teşekkürler canım,
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Neslihan

Gerçekten kurabiyeler çok güzel görnüyor. Uzanıp almak istedim. Özellikle kahveli kurabiyen çok hoşuma gitti. Farklı bir tarif ve benim vazgeçilmezim kahve var içinde. Ellerine sağlık!

Sevgilerle...

gülriz on 7 Ağustos 2007 20:18 dedi ki...

Sevgili Neslihan, ellerine sağlık kurbişler harika görünüyor. Kocaman sevgiler

ayseyaman on 8 Ağustos 2007 17:49 dedi ki...

Nesli canim,
mini kurabiyeler çok şirin görünüyor. Ellerine sağlık.
İlerleyen günlerde, seni yeni tarifler denemende hız kazandıracak sebep nedir?:)Benden kaçmaz...

Yasemin on 9 Ağustos 2007 09:24 dedi ki...

yani neslihan su kahveyi kullaniosun benim bitigim yer orasi.. bayilirim icinde kahve olan herseye :) bak simdi bu aksam ben gene kosar mutfaga girer bunu yaparim :) zaten sicaklardan mutfaga girmeyi hep erteliyorum ama bu tarif her sicagi cekmeye deger :) ellerine saglik...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) on 10 Ağustos 2007 13:18 dedi ki...

Tam kurabiye şenliği olmuş, görüntü süper iştah kabartıcı. Eline sağlık canım.
Sevgiler,
Esra

Cafe Gusto on 10 Ağustos 2007 17:51 dedi ki...

Merhaba Neslihan
Kurabiyeler nefis olmuş ellerine sağlık.
sevgilerimle...

Neslihan on 13 Ağustos 2007 14:30 dedi ki...

Işılcım, teşekkür ederim, kahve sevenler çoğunlukta sanırım:)
Sevgiler

Gülrizcim, teşekkür ederim, afiyet olsun:)
Sevgiler

Yaman Ayşem, çok teşekkürler, annemin yanına gittim veonunla döndüm, birikmiş bir sürü tarif ve fotoğraf var ama bir türlü paylaşamadım henüz:(
Sevgiler

Neslihan on 13 Ağustos 2007 14:32 dedi ki...

Yaseminim, teşekkürler, bebiş de kahve seviyor anladığım kadarıyla, denemeye değer:)
Sevgiler

Çok teşekkürler Esracım, senin un kurabiyelerinde de yaptım, yakında paylaşacağım burada:)
Sevgiler

Sevgili Serpil, çok teşekkür ederim, afiyet olsun:)
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...