11 Ocak, 2011

OLİVİA'S PİZZERİA ANADOLU YAKASI'NDA























Blog takipçilerinin bildiği üzere geçen yıl Olivia's Pizzeria'nın muhteşem lezzetlerini tatma fırsatı bulmuştum. İlk davette harika pizzaların, ikinci davette ise makarna ve salataların lezzetine varmıştık blogger arkadaşlarımla. O günlerde en çok hayıflandığım, bu lezzetlerin sadece Avrupa Yakası'nda Levent'te olması idi. Geçen yılın Kasım ayında ise Bağdat Caddesi'nden geçerken Olivias'ın tabelasını gördüm, yanılıyormuyum diye düşünürken mekanın sahibi Turgut Bey'den yeni mekan için bir davet geldi. Bu defa Olivias Pizzeria'nın Çiftehavuzlar'daki şubesine gittik..























Turgut Bey, bizler için yine harika bir tadım menüsü oluşturmuştu. İlk lezzetimiz benim favorim olan enginarlı ve ıspanaklı dip sostu. Sosun eşlikçisi nefis pizza çıtırları idi. Hemen arkasına yine çok sevdiğim alfreddo sos ve sarmısaklı ekmek geldi.
Arkasından 4 peynirli linguini ve patlıcanlı bolonez soslu spaghetti geldi.
İnsan bu kadarıyla fazlasıyla doyar ama inanın nefis kokular eşliğinde fırın hemen önünüzdeyken iştahınız açılıyor. Bunların üzerine bir de pizza tadımı yaptık. Daha önceki yazılarımda da mekanın pizzaya verdiği önemi anlatmıştım. Pizza hamurunda yaptığı bazı değişiklikler hakkında bilgi verdikten sonra domates sos eşliğinde calzone (kapalı pizza) geldi masalarımıza ardından ise benim Türk damak tadına yakın bulduğum messina(patlıcan ve sarmısaklı pizza).
Tüm bu nefis lezzetleri Anadolu Yakası'na da taşıdığı ve bu güzel tadım günü için Turgut Bey'e çok teşekkürler. Bağdat Caddesi üzerindeki mekanda tadabileceğiniz gibi bu lezzetleri paket servis de mevcut, gerçek italyan lezzeti arayanların Olivias da bulacağından kuşkum yok. Aşağıdaki kolajda mekanın diğer lezzetlerinden bazılarını ve Olivia's Çiftehavuzlar'ın ekibini görüyorsunuz. Turgut Bey'in kucağındaki ise mekanın ismine ilham veren küçük peri...

2 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Bir Porsiyon Öykü on 11 Ocak 2011 16:25 dedi ki...

Üzerindeki yeşil yapraklı olan roka mı ıspanak mı ay bayıldım bayıldım:)) Evde de boyle pizzalar yapabilir miyiz acaba:)
Sevgiler,

Neslihan on 11 Ocak 2011 16:35 dedi ki...

Pizzanın üzerindekiler fesleğen ama biraz iri yapraklı olanından Zeynepciğim.
Evde 1-2 denemem oldu ama ev fırınlarında aynı çıtırlığı ve yumuşaklığı yakalamak biraz zor, ben pizza taşı denilen pişirme taşından da edindim ama tam olmadı, en iyisi pizzayı tadını çıkararak dışarda yemek:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...