29 Mayıs, 2013

YENİ BİR ÇAY SAATİ SOFRASI

Mart ayında evde büyük halamız için bir çay sofrası hazırladım. Bu sofranın görüntülerini de eklenen yeni tariflerle kısmen paylaşmıştım. Şimdi bütün daveti bu yazı ile bloga eklemiş oluyorum. Eksik olan 2 tarifi de önümüzdeki günlerde yazacağım.

Büyük halamız kızım Yağmur'u ilk defa görmek için gelmişti. Yağmur hariç altı kişilik bu davet için hazırlandım ben de. Uzun süredir davet sofrası hazırlamadığım için, biraz performans kaybı vardı, ama önümüzdeki günlerde yazacağım "blogger kızlar buluşması" için iyi bir idman oldu:)



Masayı hazırlarken, kelebekli yemek takımımın yanısıra, kelebek nakışlı bir masa örtüsü seçtim. Frezya çiçeklerinin bol günleriydi ve sarı-beyaz ikisini seçerek masayı çiçekler ve kokularıyla hareketlendirdim.

Servis için kullandığım çatal bıçakları dantel fiyonklarımla bağlayarak, tabaklara yerleştirdim. Kumaş peçete havası veren kalın kağıt peçeteleri de rulo yaparak, ince kurdele ile bağladım ve içlerine frezyalardan yerleştirdim.

Menüye karar verirken, tuzlu kısmını ağırlıklı tuttum. Tam öğle sonrası, öğlen ve akşam yemeklerinin birleştiği bir saat olduğu için ve davetlilerin hepsinin formuna dikkat ediyor olması sebepleriyle.



Masamızda yeralan lezzetler şunlardı;

Rudolph Van Veen'in hamur tarifi ile hazırladığım mercimekli börekcikler, tarifini geçtiğimiz günlerde burada yazmıştım.



Yine bloga son zamanlarda eklenen, peynirli top top börek, tarif burada.



Yazının başında bahsettiğim yeni tarfilerden ilki, yoğurtlu bulgur salatası, yakında yazılacak.



Yaprak sarması, çay sofralarının vazgeçilmez klasiği olarak masamızdaydı. Bu defa pirinçle beraber az miktadra bulgurda vardı içinde.



Közlenmiş kırmızı biberli, peynirli rulolarda kendi mutfağımda yeniden hatırladığım lezzetli tarfilerden biri, tarifi burada.



Pırasa köftesinin son zamanların gözdelerinden olduğunu yazmıştım. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



Menünün tatlı kısmı için, tadıyla hem yoğun, hem ferah olan limonlu barı seçtim, tarifi burada.



Final için hazırladığım tiramisu.....Blogda tiramisu tarifleri mevcut ama bu farklı bir tarifle hazırlandı, eklenecek tariflerden biri de bu...



Bu da masamızın kuş bakışı fotoğrafı.... Elinde tepsi tutan da benim, çay servisi için bardaklarımızı topluyorum, doğal bir fotoğraf olduğu için, anısı kalsın diye bunu seçtim.......

7 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Adsız dedi ki...

Çok güzel ve son derece emekli bir sofra olmuş ellerinize sağlık, çiçek konseptli servislerinize bayıldım. :) Yaprak sarması ve diğer bütünikramlar çok lezzetli görünüyor. Limaonlu tarifinizi alıp deneyeceğim inşaAllah! :) Afiyet olsun hepinize de. :)

Nurşen Aksoy on 29 Mayıs 2013 21:12 dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok güzel bir masa ve menü olmuş..Pırasa köftesini denemek isterim..sevgilerimle.

Güloanne mutfakta on 29 Mayıs 2013 22:24 dedi ki...

Hepsi birbirinden leziz ve özel hazırlanmış Ellerine sağlık.Pırasa köftesini merak ettim

Yasemin on 29 Mayıs 2013 23:37 dedi ki...

bak şimdi merak ettim tepe fotosunu nasıl çektiniz?? hani bende yoktum :p

Neslihan on 30 Mayıs 2013 09:42 dedi ki...

Saadet Hanım teşekkürler, limonlu barı tavsiye ederim.

Nurşen Hanım ve Güloanne, teşekkürler, pırasa köftesi çok lezzetli, eminim beğeneceksiniz.

Yasom, senin yokluğunu hissettik, yerine ufak makinenin tripod aparatıyla havadan çektik:) Ama sen olsan daha güzel olurdu:)

cemile basaran dedi ki...

Gerçekten çok hoş,iştah açıcı bir sofra emeğinize sağlık.Çok zevklisiniz.Özellikle küçük vazonuza bayıldım.Kaynağını sorabilirmiyim sakıncası yoksa...

Korhan Korman on 9 Haziran 2013 14:39 dedi ki...

Pırasa köftesini ben de Neslihan Hanım'dan görüp yapmıştım. Damak zevki değişken olsa da;aynı kadın budu köfte gibi soğukken daha bir leziz oluyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...