28 Nisan, 2008

SENA'NIN DAVETİ VE ÇİLEKLİ MİLFÖY

İtalyan Kültür'e gittiğinden daha önceki bazı yazılarımda bahsetmiştim. Arkaşadaşlık bakımından benim gittiğim en kalıcı kurs oldu, maalesef aynı şeyi italyancam için söyleyemeyeceğim:( Bu konuda ekol olan Hocamız Tanju dahil 10 kişi bağımızı koparmadık, seyrek de olsa görüşmeye çalışıyoruz. Geçen haftasonu da güzel bir vesile ile toplandık. Aralık ayında evlendirdiğimiz Sena'nın evine gittik. Bazılarımız 1 yıla yakın zamandır görüşmemiştik, bol sohbetli, hasret giderilen keyifli bir akşam oldu. Bu akşam için Sena çok güzel yiyecekler hazırlamıştı. Bunlar arasında pratik bir tatlı olan çilekli milföyün tarifini paylaşmak istiyorum. Bazılarının tarifleri sitede mevcut onlar için de bağlantı adreslerini ekliyorum.
Masamızdaki lezzetleri aşağıdaki kolajda görebilirsiniz. Bunlar:
-Lor peynirli, baharatlı börek
-Peynir topları
-İtalyan salatası:)
-Patlıcan salatası
-Çerkez tavuğu (Sena'nın annesinden)
-Çilekli Milföy
-Patates kroket ve minik köfteler
-Mercimek köftesi (Belgin'in annesinden-linkdeki tarifi kırmızı mercimekle uygulayabilirsiniz)
-Yaprak sarma (Azize ve annesinden )
-İtalyan kekinden yıldız pasta (benden-tarif yakında)
Bu lezzetlerin yanısıra kolajda Sena'nın peçetelerini de ekledim, çok güzel bir görüntü yakalamıştı, iki farklı renkdeki peçeteyi çapraz olarak üst üste koyarak çok şık bir görüntü oluşturmuştu, sizlere de fikir verebilir diye paylaşmak istedim.

ÇİLEKLİ MİLFÖY

Malzemeler:

-6 kare milföy
-250 gr çilek
-2 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı şeker
-1,5 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-20 gr tereyağ

Yapılışı:

Milföy karelerimizi 4 eşit parçaya kesip, minik kareler elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, çok fazla kızartmadan, hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Milföylerimiz soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için tenceremize nişasta ve unumuzu koyup, üzerine sütümüzü ve şekerimizi ekleyerek, krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce tereyağımızı ve vanilyamızı ekliyoruz. Kremamız soğurken de aralıklı olarak karıştırarak üzerinin kaymaklanmasını önlüyoruz. Kremamız ılınınca, milföylerimizi ortadan ikiye ayırıp, aralarına önce kremamızdan, sonra da dilimlediğimiz çilekden koyup, tekrar kremamızdan koyarak ikinci katını üzerine kapatıyoruz. Milföylerimizin içine meyve olarak çileğin yanısıra, muz, ahududu, kivi gibi meyveleri de koyabiliriz. Ayrıca servis yaparken pudra şekeri serpiştirebiliriz. Afiyet olsun...

7 kişi yorumlamış /Siz de yorum yazın :

Unknown on 28 Nisan 2008 15:11 dedi ki...

Neslihan'cım emeği geçen herkesin ellerine sağlık...Bu tatlıtı bende arasına çikolatalı dolgu krema koyarak muzlu olarak denemiştim.O da damak zevkine göre alternatif olabilir diye düşünüyorum...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hersey cok harika görünüyor, Sena hanimin ellerine saglik. Güzel bir hafta gecirmeni diliyorum, hoscakal canim.

Sevil Şahin on 29 Nisan 2008 11:19 dedi ki...

22. ev sahibemiz olan FATOŞ arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .
Ayrıca 9 mayısta sona erecek olan SALATA YARIŞMASI 1 için davatet ediyorum .yarışmada birinci olan arkadaşımız 12 MAYIS 2008 tarihinde PORSELEN DEMLİK EV SAHİBESİ olarak görev yapacaktır .
Sevgilerimle birdemliksohbet sevil

Neslihan on 29 Nisan 2008 11:27 dedi ki...

Zerrinciğim verdiğin fikir çok güzel, değişik bir görünüm ve lezzet olur eminim,senin önerini de deneyeceğim, çok teşekkürler
Sevgilerimle

Senemcim, çok teşekkürler, ben de iyi haftalar dilerim
Sevgilerimle

Müge Hüner on 29 Nisan 2008 12:30 dedi ki...

Neslihan Şekerim;
Öncelikle ben dostlarımı Bloglines ile takip ettiğim için sayfalarının görüntüsüne bakamıyorum uzun zamandır. Şimdi yorum yazmak için geldim baktım. İçim açıldı.
Sitenin yeni görüntüsü, harika olmuş, ferah ferah süper. Ben zaten ötekini beğenmiyorudum, kasvetli geliyordu, hatta bir ara bir iki günlüğüne değiştirmiştin de ne kadar hoşuma gitmişti.
Hem yeni evini:) (adresini yani) hemde evinin yeni dekorasyonunu tebrik ederim, güle güle kullan, hayırlı olsun canım. Çok çok beğendim.
Bir birinden güzel tariflerin artık bu sayfada daha da bir güzel görünecek. Çok uzattım farkındayım ama beğenilerimi ancak bu kadar kelime ile anlatabildim.:)

Çilekli tatlıya laf yok, daha iki gün önce yaptığım için tadı hala damağımda, arkadaşınında ellerine sağlık.
Öptüm kaçtım.

Neslihan on 29 Nisan 2008 13:46 dedi ki...

Mügecim, içtenlikle yazdığın yorumun için çok teşekkür ederim, uzun uzun açıklaman da ayrıca çok hoşuma gitti, eski şablondan ben de sıkılmıştım ama tabanı süslü diye bazı okuyucular huzur verici bulduklarını söyledikleri için kullanıyordum ama artık değişiklik zamanı, senin dediğin gibi ev değiştirince eşya da değiştirmek gerek, çok teşekkkürler şekercim, öptüm
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba,tariflerinizden birini yazıya göndermek istedim sağ tuş engeline takıldım,
ekran yakalamayla hallettik,blogunuzu korumak adına sağ tuş engeli bence gereksiz, kullanıcılarınızı zor durumda bırakıyorsunz
kopya edmek isteyen prosyonellere sağ klik engel değildir
resimlerinizi hotlink edecek serverlarla çalışmak daha akıllıcı
paralı tabi
siz amatörler için zaten reklamınız vs yok hiç yere masrf,herneyse kolay gelsin

özge dumantepe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...